Faptul ca mii de tineri occidentali au abandonat confortul si siguranta Europei ca sa lupte in cel mai violent conflict armat modern nu mai surpinde pe nimeni. Presa occidentala a vorbit pe larg despre fenomenul recrutarii tinerilor, barbati si femei deopotriva, de catre miscarile si gruparile care lupta pe frontul din Orientul Mijlociu, noteaza Adevarul.

Insa ideea ca doi tineri nascuti intr-un cartier muncitoresc din Bucuresti, cu un trecut absolut normal si linistit. au ales sa puna mana pe arme si sa lupte contra Statului Islamic, cea mai violenta miscare terorista din istoria recenta, este un gest greu de inteles pentru cei mai multi oameni, judecat si apreciat deopotriva de familie, prieteni si cei apropiati. In ultimele luni, cei doi tineri romani au infruntat moartea alaturi de alti voluntari straini si au trait o experienta care, asa cum au marturisit, le va marca profund destinul.

Un razboi in dulcele grai romanesc O tabara de antrenament a gherilelor kurde de la granita cu Siria e ultimul loc unde te-ai astepta sa auzi vorbindu-se limba romana. Si totusi, undeva intr-un colt al unui cort militar, un tanar inalt, cu privire blajina, e tachinat de camarazii sai cu privire la originile sale „vampirice”. E poreclit „Dracula” de catre prietenii sai americani, care asociaza crampeiul de informatii pe care il cunosc despre Romania cu camaradul lor venit din tara vampirilor si varcolacilor ca sa lupte cot la cot cu ei impotriva jihadistilor Statului Islamic.

Dracula, pe numle sau real Dragos, e un bucurestean in varsta de 18 ani, venit sa lupte in Siria la inceputul acestui an. L-am intalnit in tabara kurda din nordul Irakului, chiar la granita cu Siria, in drumul sau inapoi din prima linie. „Am parasit Romania pe 18 februarie 2015. Am luat autocarul din Bucuresti pana la München si apoi avionul pana in Suleimania. Odata ajuns, am platit un sofer de taxi sa ne treaca granita in Siria si pe urma am fost intampinati de YPG ( n.r. - Unitatile de Protectie ale Poporului Kurd, organizatie militara activa in Siria).

Afla povestea celor doi in paginile Adevarul.

Sursa foto: Adevarul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri