Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat, marti, ca lucrarile scrise de la bacalaureat vor fi corectate in alte judete decat cele in care se sustine examenul, incepand din sesiunea iunie-iulie.

Sorin Campeanu a precizat ca aceasta hotarare va face obiectul unui ordin de ministru, care se va aplica de la examenul din iunie-iulie, incepand cu sesiunea probelor scrise.

Anterior, Vasile Salaru, secretar de stat pe probleme de invatamant preuniversitar, a declarat ca lucrarile scrise ale celor care sustin examenul de bacalaureat ar putea fi stranse la nivelul centrului judetean si trimise apoi, intr-un alt judet, cu ajutorul angajatilor Jandarmeriei, aceasta procedura fiind intalnita si la examenul de titularizare a profesorilor. Noutatea consta si in faptul ca se propune sa aiba loc o tragere la sorti pentru repartizarea lucrarilor, astfel incat sa nu se stie dinainte judetul unde vor ajunge lucrarile pentru a fi corectate.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) arata, luni, ca sustine propunera Ministerului ca lucrarile de la examenul de bacalaureat sa fie corectate in alte judete.

Reprezentantii FSLI considera ca prin schimbarea modalitatii de corectare a lucrarilor nu va mai exista nicio suspiciune nici asupra rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat, nici asupra profesorilor care corecteaza.

"O supraveghere care sa nu permita elevilor sa se inspire in timpul examenului si aceasta procedura propusa vor conduce la o evaluare obiectiva a celor care sustin examenul de bacalaureat. Aceasta modalitate de corectare a lucrarilor va elimina posibilitatea ca anumiti elevi sa fie favorizati", a precizat presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Examenul de bacalaureat a inceput in 8 iunie cu probele orale si de competente, care se vor incheia in 26 iunie.

Probele scrise de la bacalaureatul vor incepe in 29 iunie, cu testul la limba si literatura romana, iar in 30 iunie va fi proba la limba si literatura materna. Testarea va continua in 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematica, pentru absolventii profilului real, si istorie, pentru cei de la uman, iar in 3 iulie va fi proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate in 6 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 7-9 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate in 10 iulie.

Aproape 170.000 de candidati s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai multi decat in aceeasi sesiune a anului trecut, potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri