Sute de persoane au marsaluit, vineri seara, pe strazile Capitalei, pentru a marca Ziua Drapelului National - celebrata in fiecare an pe 26 iunie -, sfidand ploaia deasa care s-a abatut asupra orasului.

Mai multe persoane s-au adunat, vineri seara, in jurul orei 21.30, in Piata Tricolorului din Bucuresti, pentru a participa la ceremonia organizata cu ocazia Zilei Drapelului National, noteaza Mediafax. Fanfara militara a fost in fruntea formatiei, urmata de militarii care au purtat drapelul, in lungime de aproximativ 50 de metri, si de cei care au tinut tortele.

Pentru a marca aceasta zi, militarii din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" au pornit intr-un mars, purtand drapelul national si torte, pe traseul Palatul Cercului Militar - bulevardul Regina Elisabeta - bulevardul Kogalniceanu - Piata Operei - Splaiul Independentei - Soseaua Cotroceni - bulevardul Iuliu Maniu - bulevardul Vasile Milea - bulevardul Timisoara. Copii purtati in spate de parinti, adolescenti, tineri, dar si doamne si domni trecuti de prima tinerete au sarbatorit patriotismul, fluturand steaguri, mai mici sau mai mari, si marsaluind alaturi de militari.

Formatia a plecat din Piata Tricolorului si, pana in dreptul Facultatii de Drept, oamenii au continuat sa se alature grupului, in vreme ce persoanele din statiile de RATB si angajatii magazinelor din acea zona au facut poze si au filmat marsul, privind, cu admiratie, militarii in uniforme. Odata ce formatia a ajuns in dreptul Facultatii de Drept, au inceput si "problemele" meteorologice. O ploaie deasa a inceput, dar acest lucru nu i-a descurajat pe participantii la mars, care, veniti pregatiti cu umbrele, au continuat sa-i urmeze pe militari. Daca bucurestenii au avut la indemana umbrele, militarii din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" au suportat, eroic, ploaia.

Dar nu doar ploaia le-a dat batai de cap participantilor la mars, ci si baltile formate pe strazile Bucurestiului, precum si masinile parcate pe trotuare. Toate acestea au ingreunat desfasurarea manifestarii, insa nu i-a facut pe romani sa renunte.

Daca unii dintre bucurestenii care vedeau militarii marsaluind se grabeau sa imortalizeze momentul, printr-o fotografie sau un filmulet rapid, altii se intrebau care este ocazia pentru care se desfasoara aceasta actiune. Odata ce curiozitatea le era satisfacuta, nu intarziau sa exclame "Ce frumos!". Un tanar, vazand o astfel de desfasurare de forte, chiar s-a intrebat cine a murit, insa si-a dat singur seama, rapid, ca, fiind un steag atat de mare la mijloc, nu avea cum sa fie vorba despre vreun deces.

Dupa aproximativ o ora si 10 minute, intreaga manifestare a luat sfarsit, iar bucurestenii s-au indreptat catre mijloacele de transport in comun, pastrand ca amintire a Zilei Drapelului National steagurile pe care le-au fluturat in vant. Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri