Primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, a primit o noua recomandare de la Avocatul Poporului, privind evacuarea, fara solutii alternative de relocare, a unui numar de aproximativ 30 de tigani.

Recomandarea are in vedere recurgerea de catre autoritatile locale din Eforie la evacuarea, fara solutii alternative de relocare, a unui numar de aproximativ 30 de tigani, in prezent cu domiciliul intr-un fost internat din str. Mihai Viteazul nr. 80, se arata intr-un comunicat al Avocatului Poporului, scrie Mediafax.

Actuala recomandare vine dupa o noua ancheta efectuata de catre Avocatul Poporului, prin expertii din cadrul Biroului Teritorial Constanta, in urma petitiei adresate institutiei de organizatia Amnesty International (in 30 aprilie 2015).

Avocatul Poporului a constatat ca "autoritatea locala din orasul Eforie procedeaza pentru a doua oara la o evacuare fortata pentru aceeasi categorie de cetateni", incalcand art. 16 si art. 47 din Constitutia Romaniei privind egalitatea in drepturi si dreptul la un nivel de trai decent si obligatiile internationale asumate de Romania in materie de locuinte.

In plus, in urma anchetei s-a constatat ca Primaria Orasului Eforie nu a respectat prevederile art. 26, din capitolul II, partea 1 din Normele Metodologice din 2000 de punere in aplicare a Legii locuintei nr.114/1996 si nu a prevazut in bugetul local fonduri pentru construirea de noi locuinte sociale sau pentru achizitionarea de locuinte de necesitate.

In recomandare s-a solicitat primarului orasului Eforie sa ia masuri de relocare pentru familiile care au fost evacuate, asigurandu-le un adapost de baza/locuinta adecvat, sa ia masurile necesare in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, astfel incat sa fie respectate drepturile copiilor proveniti din familiile care au fost evacuate, sa prevada fonduri in bugetul local pentru construirea de noi locuinte sociale si achizitionarea de locuinte de necesitate si sa reia proiectele in vederea accesarii de fonduri europene pentru construirea de locuinte sociale sau sa atraga fonduri din alte surse in conditiile legii.

Avocatul Poporului a cerut Primarului Orasului Eforie sa informeze institutia in privinta masurilor luate.
Aproximativ 80 de persoane de etnie roma au fost evacuate in ultima saptamana a lunii septembrie de pe un teren de langa Eforie Sud, unde stateau ilegal in locuinte improvizate.

Primarul orasului Eforie, Ovidiu Brailoiu, declara atunci, ca actiunea a fost una legala pentru ca persoanele respective ocupau acel teren abuziv de mai multi ani, pentru un numar de 20 de persoane dintre cele evacuate, primaria anuntand ca va cauta adaposturi temporare. Treizeci de persoane au fost cazate in fostul internat al liceului din Eforie, insa autoritatile locale i-au evacuat apoi si de-acolo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri