Hinduismul, budismul, crestinismul, iudaismul si islamul sunt cele mai raspandite religii ale lumii. De-a lungul timpului, ele au ghidat cursul istoriei si au influentat traiectoria rasei umane. Prin numeroase conflicte, cuceriri si misiuni, aceste religii s-au raspandit in intreaga lume.

Cea mai veche religie este hinduismul, care a luat nastere in valea raului Indus, in anul 3000 i. Hr. In anul 600 i. Hr se naste Buddha si, implicit, budismul. Dupa crucificarea lui Iisus, a luat fiinta crestinismul, care, la momentul actual, este cea mai raspandita religie de pe glob, potrivit Business Insider.

Intemeietorul religiei islamice, profetul Mahomed, se naste in anul 570 d. Hr. Islamul se raspandeste cu repeziciune si se considera ca, pana in 2050, numarul crestinilor si cel al musulmanilor va fi aproximativ egal, iar pana in 2070 va deveni religie suverana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri