Nouasprezece judete sunt, joi, sub avertizare cod galben de canicula, in aceste zone temperaturile vor ajunge dupa-amiaza la 35-37 de grade si disconfortul termic va fi accentuat, iar in sud, est si centru sunt prognozate ploi torentiale, vijelii, descarcari electrice si caderi de grindina.

In judetele Mehedinti, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomita, Calarasi, Braila, Buzau, Galati, Vaslui, Bacau si Vrancea, avertizate cu cod galben, temperaturile vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, scrie Mediafax.

In cursul zile de joi ar putea fi instabilitate atmosferica in centrul si estul tarii, precum si in zonele montane, iar seara si in sud si sud-est, fiind prognozate ploi torentiale, vijelii, frecvente descarcari electrice si local caderi de grindina.

Directorul ANM a atras atentia ca Romania va traversa o perioada cu intervale scurte de coduri portocalii sau rosii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate, dar aceste intervale nu vor fi atat de violente ca in partea de vest a Europei, unde sunt tari sub cod rosu de o saptamana.

"Numai ca trebuie sa fim atenti ca pana la sfarsitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar daca nu vom ajunge la 35-40, o luna de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioada grea, pentru ca este posibil sa ne duca in foarte multe zone din Romania la seceta extrema", a spus Ion Sandu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri