Prima etapa de admitere in unitatile de invatamant liceal de stat a absolventilor de clasa a 8-a a fost finalizata, iar aproximativ 125.000 de elevi au fost repartizati. Iata liceele de top, unde cele mai mici medii de admitere ajung si la 9,90.

In aceasta etapa, au fost completate 1,88 milioane de optiuni de inscriere, ceea ce reprezinta, in medie, 14 optiuni pentru fiecare elev in parte.

In etapele premergatoare repartizarii computerizate, 18.740 de elevi au fost admisi in invatamantul profesional, 11.674 de elevi au fost admisi la specializari din invatamantul liceal, filiera vocationala, din care 360 in invatamantul militar, 1.815 elevi au intrat pe locurile rezervate candidatilor romi, iar alti 594 de elevi au fost admisi in invatamantul special.

Pe intervale de medii de admitere, 180 de elevi au intrat cu media 10, circa 29.000 cu medii cuprinse intre 9 si 10, peste 28.000 cu medii intre 8 si 9, medii intre 7 si 8 - 25.119, medii intre 6 si 7 - 21.703, medii intre 5 si 6 - 13.857, medii mai mici de 5 - 8.698.

Specializarile cu cele mai mari medii de admitere din tara sunt Matematica - Informatica (bilingv limba engleza) si Stiintele Naturii.

Topul primelor specializari pe licee

1. Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie -10, ultima medie - 9,90
2. Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, specializarea Stiintele Naturii: prima medie - 10, ultima medie - 9,88
3. Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 10, ultima medie - 9,87
4. Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 10, ultima medie - 9,87
5. Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti, specializarea Matematica – Informatica, prima medie - 10, ultima medie - 9,80
6. Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 9,97, ultima medie - 9,80.

Din totalul candidatilor cu medii de admitere sub 5 (8.698), care au completat fisele de inscriere, au fost repartizati 8.174, urmand ca restul de 524 sa fie repartizati in etapa a doua.

Media de admitere a elevilor este media ponderata intre media de la Evaluarea Nationala (care are pondere de 75%) si media celor patru ani de gimnaziu ( care are pondere de 25%). Elevii care au obtinut medii sub 5 la Evaluarea Nationala sau a caror medie de admitere este sub 5 participa si ei la repartizarea computerizata. Reamintim ca, potrivit Legii Educatiei Nationale, invatamantul obligatoriu este de 11 ani. Invatamantul obligatoriu presupune parcurgerea urmatoarelor cicluri: primar (clasa pregatitoare si clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) si liceal sau profesional (clasele IX - X).

Pentru ca toti elevii nerepartizati in prima etapa sa poata fi distribuiti in data de 23 iulie, acestia trebuie sa completeze fisele cu optiuni in perioada 15-20 iulie. Ministerul recomanda acestor elevi sa completeze un numar mare de optiuni, care sa le asigure repartizarea in a doua etapa. Elevii si parintii pot obtine informatii referitoare la rezultatele primei etape de admitere computerizata in licee pe site-ul admitere.edu.ro, unde datele au fost publicate incepand cu ora 12.00.

Sursa foto: elevi, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri