Zeci de mii de tineri fac in aceste zile prima alegere importanta din viata lor: facultatea. Mai mult decat o chestiune de vocatie, studiile superioare sunt vazute ca o rampa spre o meserie banoasa, scrie adevarul.ro.

Absolventii de liceu care au promovat Bacalaureatul trebuie sa decida zilele acestea catre ce facultati se indreapta. La universitatile bucurestene cu reputatie buna s-au format ieri cozi de sute de persoane. Deschiderea perioadei de inscriere a starnit agitatie in incinta Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“ din Bucuresti, unde s-au format cozi asezate pe mai multe randuri. Mii de tineri hotarati sa urmeze o cariera de medic au venit sa-si depuna dosarele pentru examenul din 22 iulie, cand se vor bate pentru cele 1.420 de locuri (950 finantate de la buget si 470 cu taxa) impartite pe cinci specializari. Cei din provincie sunt veniti de pe drum, au fetele obosite si sunt stanjeniti de prezenta parintilor, care se lauda in gura mare. Un domn cu mustata si accent de moldovean isi priveste cu incantare fiul asezat in fata unui ghiseu si se destainuie unui prieten de conjunctura: „Al meu e pregatit! Ce dracu i-a facut ma-sa ca doua luni n-a mai iesit din casa, parca l-a injectat cu ceva. A invatat incontinuu, dar mie tot nu-mi venea sa cred. L-am intrebat: «Ma, esti tu pregatit pentru Medicina? Gandeste-te bine! Vrei sa joci cartea aia mare?». Zice: «Da, tata, joc»“.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri