Premierul i-a cerut ministrului Muncii sa faca o lista cu institutiile publice care nu au rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati, asta dupa ce a constat singur cand s-a prezentat la DNA, institutie care nu are rampa de de acces, cat de greu este accesul pentru astfel de persoane.

Premierul i-a solicitat ministrului Muncii Rovana Plumb, la sedinta de Guvern de miercuri, sa faca o lista cu institutiile publice care "nu respecta legea" si nu au rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati. "Vreau sa fim mai eficienti in partea de preventie si doamna ministru Plumb, in baza atator lucruri care ni s-au transmis si a experientei proprii, poate faceti in aceasta vara, sigur sa faceti o analiza pe toate institutiile publice care nu respecta legea privind mijloacele de acces pentru persoanele cu dizabilitati”, scrie Mediafax.

Solicitarea premierului a venit dupa ce s-a confruntat cu problema lipsei unei rampe de acces cand s-a prezentat la DNA luni. „Eu ma gandesc, nu eu ca imi trece, dar sunt oameni care au nevoie sa aplicam legea sa intre in institutii publice, sa iasa, sa fie sprijiniti si avem o lege foarte buna care nu se aplica pe la destule institutii care se ocupa cu aplicarea legii”. In acelasi context, premierul i-a cerut ministrului muncii si o analiza „eventual sa punem la dispozitie resursele financiare ca sa nu mai existe nicio institutie publica din Romania care nu are mijloace de acces civilizate”.

Victor Ponta a amintit si de cazul copilului gasit legat de o usa in Complexul de Servicii Sociale de tip familial din sectorul sase al capitalei si s-a aratat dezamagit de faptul ca aude din presa de astfel de probleme si „ar trebui sa aflam noi acolo unde apar abuzuri si lucruri inacceptabile in centre de plasamnet, in institutiile publice si ma bucur ca s-au luat masuri rapide, dar vreau sa fim mai eficienti in partea de preventie”, a explicat premierul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri