Gabriel Ispas, vicepresedintele Comisiei Nationale de Bacalaureat din Ministerul Educatiei, cere, in numele institutiei, demisia inspectorului scolar general din Bihor, judetul in care s-a produs frauda de proportii la un centru de examen, in urma careia au fost eliminati 108 elevi. Oficialul suspecteaza „gandire organizata” si doreste ca autoritatile locale sa cerceteze acest aspect, scrie adevarul.ro.

12 din cei 108 elevi de la Colegiul Tehnic „Unirea“ din Stei eliminati de la examenul de Bacalaureat, dupa ce au fost surprinsi copiind cu ajutorul supraveghetorilor, au obtinut joi in instanta eliberarea diplomelor de Bacalaureat si suspendarea procesului verbal de sanctionare.

Decizia este executorie, adica obligatoriu de aplicat, chiar daca poate fi atacata prin recurs, in termen de 5 zile. Totusi, nici pana la aceasta ora, ISJ Bihor nu a eliberat adeverintele elevilor pentru a se putea inscrie la facultate pe ultima suta de metri. Oficialii din minister sustin ca nu au fost informati despre procesul la care ISJ Bihor nici nu s-a prezentat, de altfel, si pentru care nu a depus probe care sa justifice decizia de eliminare a elevilor din examen.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri