Seful Serviciului pentru Actiuni Speciale din Politia Vrancea, comisarul sef Tomita Lazar, disparut, duminica, in raul Siret, dupa ce a salvat-o pe fiica sa luata de curenti, este cautat in continuare de fortele de interventie, la cautari participand trei barci, un elicopter si scafandri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Cristina Duta, cautarile sefului Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Politiei Judetene, comisarul sef Tomita Lazar, disparut, duminica, in raul Siret, nu au fost sistate de la producerea incidentului, iar marti la operatiune au participat zeci de persoane, fiind folosite si trei barci si un elicopter, scrie Mediafax.

”Sunt facute cercetari atat pe mal cat si pe apa cu ambarcatiunile din dotarea ISU Vrancea. Azi au fost dislocate trei barci care au cercetat zona din locul in care a fost semnalata disparitia duminica si in aval. Din nou, s-a solicitat sprijin aerian, fiind a doua zi in care un elicopter al Aviatiei Romane a survolat zona pentru identificarea persoanei disparute”, a declarant Duta. Ea a precizat ca mai multi scafandri din Vrancea si Braila, dar si o echipa trimisa de Politia Romana au ajuns in zona pentru a participa la scufundari.

”Scafandri au actionat in zonele in care s-au format ghioluri. Au venit in sprijin si scafandri de la Braila, in total patru scafandri din Braila si Vrancea au facut scufundari. Tot marti, o echipa de scafandri din subordinea IGPR a fost trimisa in zona pentru a participa la cautari. Suntem ajutati si de colegii de la ISU Galati care monitorizeaza cursul raului. Cautarile vor continua de pe mal si in cursul noptii de marti spre miercuri”, a mai spus purtatorul de cuvant al ISU Vrancea. Potrivit sursei citate, s-a solicitat si interventia scafandrilor militari, insa sonarul Armatei nu functioneaza decat in mare, nu si in ape curgatoare.

”La cautarile de marti au participat circa 70 de oameni din mai multe structuri, ajutati inclusiv de serviciile locale pentru situatii de urgenta din comunele prin care trece Siretul. Am facut si facem tot ce ne sta in putinta, dar se pare ca misiunea ar putea fi de durata. Raul Siret are prin unele zone si sapte metri adancime, sunt aluviuni aduse de multa vreme pe fundul apei, vegetatie crescuta pe maluri care sunt abrupte, debitul apei e mare, curentii foarte puternici, in plus nu e o albie regulata”, a mai spus Duta. Pe de alta parte, Mariana Lazar, fiica sefului Serviciului pentru Actiuni Speciale, Tomita Lazar, a postat pe facebook un mesaj in care acuza faptul ca autoritatile nu au actionat prompt pentru identificarea tatalui sau.

Seful Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea, comisar sef Tomita Lazar, a disparut, duminica, in apele Siretului, in zona balastierei de la Biliesti. Acesta isi petrecea dupa-amiaza impreuna cu familia, iar la un moment dat el si una dintre fiice, cu care se afla in apa, au fost luati de curentii puternici. Potrivit martorilor, fata a fost salvata de catre tatal sau, fiind ajutata si de alte persoane sa iasa la mal, insa politistul a fost luat de ape, acesta fiind vazut ulterior plutind in deriva, in acest sens fiind primite mai multe apeluri prin 112.

Comisarul sef Tomita Lazar a fost unul dintre cei mai apreciati politisti din IPJ Vrancea. De-a lungul carierei sale, a participat, pe langa activitatile specifice muncii de politist, la numeroase competitii sportive, de unde mereu s-a intors cu diplome si medalii. Surse din randul cunoscutilor spuneau ca ofiterul urma sa fie socru mic in aceasta vara, una dintre fiicele sale avand programata nunta sambata.

Sursa foto: River/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri