Lotul olimpic al Romaniei si-a adjudecat doua medalii de argint la a treia prezenta la Olimpiada Internationala de Lingvistica.

Medaliat cu aur la editia precedenta, dar si la recent incheiata Olimpiada Internationala de Biologie, Dan Mircea Mirea (clasa a XII-a/Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova) a obtinut in acest an medalia de argint si premiul pentru Cea mai buna solutie gasita in rezolvarea unui subiect. O distinctie similara - medalie de argint - a cucerit si Teodora-Elena Solovan, eleva a Colegiului National „Petru Rares” din Suceava.

Din lotul tarii noastre au mai facut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacsu, elev la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Denisa Apetroaiei, eleva la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui. La toate cele trei concursuri, elevii romani au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

Olimpiada Internationala de Lingvistica, una dintre cele douasprezece olimpiade de stiinte, este un concurs organizat pe doua niveluri: o proba individuala si o proba pe echipe. Subiectele solicita operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logica gramaticala si logica matematica in procesul de intelegere a unor texte in limbi necunoscute, pornind de la premisa ca lingvistica ordoneaza gandirea si regleaza procesul de comunicare lingvistica explicita prin constructia de structuri care favorizeaza invatarea cu usurinta a oricarei limbi.

La editia curenta a Olimpiadei Internationale de Lingvistica (a XIII-a), desfasurata in perioada 20 - 24 iulie, in Bulgaria (Blagoevgrad), au participat echipe din 29 de tari: Australia, Bangladesh, Bugaria, Canada, China, Cehia, Estonia, Franta, Ungaria, India, Irlanda, Islanda, Japonia, Kazahstan, Lituania, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Singapore, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Anglia si Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri