Limitele de venituri din pensii si indemnizatii de somaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare se maresc de la 400 de lei pe luna la 450 de lei si, in plus, s-a adaugat si o noua categorie de benificiari, respectiv persoanele fara venituri, s-a decis, marti, in sedinta de guvern, relateaza Mediafax.

Guvernul a adoptat o hotarare prin care se modifica o serie de prevederi din Programul Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014, astfel "se va extinde numarul beneficiarilor, intrucat limitele de venituri din pensii si indemnizatii de somaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/luna la 450 lei/luna", se arata in comuinactul Guvernului. In plus, se adauga o noua categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fara venituri.

In comunicat se specifica si o serie de categorii de persoane care nu pot primi ajutoare alimentare, respectiv "persoane care satisfac stagiul militar, executa pedepse privative de libertate etc".

Pe de alta parte, hotararea stabileste trecerea la baza de date oferita de autoritatile locale si renuntarea la distributia pe baza de cupoane, precum si procedurile pentru lichidarea stocurilor de ajutoare alimentare inregistrate la finalizarea distributiei pe lista de cupoane si pe lista suplimentara.

Totodata, actul normativ stabileste "caracteristicile tehnice ale produselor alimentare care fac obiectul ajutoarelor alimentare si dispune, prin directiile judetene ale ANSVSA, efectuarea unor verificari ale produselor alimentare livrate de furnizori".

Nu in ultimul rand, actul normativ clarifica o serie de atributii ale institutiilor publice centrale si locale implicate in aplicarea si derularea programului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri