Regele Mihai al Romaniei a retras nepotului sau, Nicolae, titlul de ”Principe al Romaniei”, decizie prin care il exclude din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei.

“In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Aceste hotarari au intrat in vigoare in aceeasi zi”, anunta Familia Regala intr-un comunicat de presa.

Familia Regala adauga: “In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti.”

Familia Regala nu ofera o explicatie clara pentru aceasta decizie, dar anunta ca “pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si servi idealurile si de a folosi calitatile cu care Dumnezeu l-a inzestrat.”

Alteta Sa Regala Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit instiintarea acestei decizii, printr-o scrisoare personala trimisa de Majestatea Sa Regele.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri