Nemultumiti de decizia prin care Curtea Suprema i-a asimilat functionarilor publici, medicii romani ameninta cu greva de avertisment si chiar demisii in bloc din septembrie. Acestia s-au coalizat intr-un grup pe reteaua de socializare Facebook, devenit viral in doar cateva ore, scrie Adevarul.

Medicii ameninta ca vor pune halatele in cui de la 1 septembrie daca nu vor fi scosi din categoria functionarilor publici. Acestia mai cer salarii decente, din care sa poata trai fara a primi spagi de la pacienti, gest pentru care risca sa ajunga dupa gratii. Peste 15.000 de medici s-au reunit deja intr-un grup pe Facebook, devenit viral in doar cateva ore.

Cadrele medicale membre in grupul ” iau in calcul chiar si demisia in bloc, in speranta ca ii vor indupleca pe guvernanti sa le acorde „respectul si meritele cuvenite”. Reprezentantii pacientilor ii sustin si ei pe doctori, iar sindicalistii din Sanatate au solicitat deja, oficial, o intrevedere cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, precizand ca legislatia le impune tot soiul de restrictii medicilor care vor sa iasa in strada.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Medic/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri