Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva sarba Jelena Jankovici, locul 25 WTA, calificandu-se in finala turneului de la Cincinnati, faza in care va evolua impotriva americancei Serena Williams, locul 1 WTA.

Halep s-a impus fara probleme intr-o ora si opt minute si, in urma acestui rezultat, ea va urca, incepand de luni, pe locul 2 WTA. Locul 2 in clasamentul WTA de saptamana viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competitie care va incepe la 31 august. A doua favorita va avea certitudinea ca nu o va intalni inaintea finalei pe americanca Serena Williams, scrie Mediafax.

Pana atunci, Halep va juca, duminica, de la ora 22.00, la Cincinnati, impotriva numarului 1 mondial, care a invins-o, in semifinale, cu scorul de 6-4, 6-3, pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA si cap de serie numarul 14. Scorul partidelor dintre Halep si Serena Williams este de 5-1 in favoarea americancei. Ele s-au intalnit ultima data, im martie, in semifinalele turneului de la Miami, cand Williams a castigat cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5.

Halep: Ma bucur ca sunt in finala pentru a doua oara consecutiv

"Am facut un meci bun in aceasta seara si m-am simtit bine aici. Sunt foarte fericita ca pot sa joc finale din nou, pentru a doua saptamana la rand. Publicul a fost extraordinar, atat de multi oameni au fost aici la o ora tarzie. Serena este cea ma buna jucatoare din lume pentru mine, insa nu am nimic de pierdut. Voi incerca sa ma simt bine, dar si sa cred in sansa mea", a declarat Halep, dupa ce a trecut de Jankovici.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, a invins-o, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva sarba Jelena Jankovici, locul 25 WTA, calificandu-se in finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, faza in care va evolua, duminica, nu inainte de ora 22.00, impotriva americancei Serena Williams, locul 1 WTA.

Cu un joc exact (22-8 mingi castigatoare) si cu un serviciu destul de bun, Halep nu i-a dat nicio sansa sportivei sarbe Jelena Jankovici. Desi a egalat la 1 dupa un break al lui Halep, Jankovici a fost imprecisa si cu un pas in spatele romancei, care a castigat sase ghemuri la rand. Sportiva din Constanta a inchis primul set cu 6-1, in 33 de minute, si a condus cu 1-0 in al doilea. Din nou Jankovici a egalat, apoi Halep s-a desprins la 3-1. La acest scor, romanca si-a pierdut serviciul, ceea ce l-a facut pe antrenorul ei, Darren Cahill, sa coboare pe teren pentru a-i da indicatii. Au urmat trei ghemuri castigat la rand de Halep si meciul s-a terminat dupa 68 de minute.

In urma acestui rezultat, Halep va urca, incepand de luni, pe locul 2 WTA. Clasamentul WTA de saptamana viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competitie care va incepe la 31 august. A doua favorita va avea certitudinea ca nu o va intalni inaintea finalei pe Serena Williams.

In octombrie 2014, in finala Turneului Campioanelor, romanca a fost invinsa, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele doua jucatoare s-au mai intalnit si in Grupa Rosie a competitiei, cand Halep a castigat cu 6-0, 6-2. Anterior, ele au mai jucat de trei ori si de fiecare data s-a impus Williams. Prima data au evoluat una impotriva celeilalte in 2011, in turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena Williams a castigat in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Urmatoarele doua partide au avut loc in 2013 si s-au incheiat cu scorul de 6-3, 6-0, in semifinalele turneului de la Roma, si cu scorul de 6-0, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati.

Calificarea in finala la Cincinnati este recompensata cu un premiu de 240.500 de dolari si cu 585 de puncte WTA. Castigatoarea turneului va primi 495.000 de dolari si 900 de puncte WTA. Pentru Halep aceasta este a 19-a finala din cariera, a doua consecutiva. Romanca de 23 de ani a castigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Ea a mai disputat sapte finale, Rogers Cup, in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010. Saptamana trecuta, Halep a ajuns in finala turneului de la Toronto, cu elvetianca Belinda Bencic, meci pe care l-a abandonat la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, din cauza unor probleme medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri