Doctorii din spitalele bucurestene si cei din provincie vor participa in prima zi din septembrie la un miting in fata Ministerului Sanatatii. Medicii, care vor ca protestul lor sa fie unul legal, au cerut deja aprobari de la Primarie si de la Politie. Nemultumiti ca vor primi doar intre 200 si 450 de lei in plus la salariu, specialistii cer dublarea lefurilor si ameninta cu blocarea activitatii din spitale, scrie Adevarul.

Sistemul de sanatate sta pe un butoi cu pulbere, gata sa explodeze in orice moment. Niciodata agitatia din spitale nu a fost atat de mare ca acum, atrag atentia specialistii, care spun ca, pentru prima oara dupa foarte mult timp, doctorii chiar sunt dispusi sa iasa in strada pentru drepturile lor. Un prim pas l-au facut deja: au depus joi, dis-de-dimineata, documentele necesare pentru a protesta, legal, in fata Ministerului Sanatatii.

„Suntem jigniti de majorarea de 25%, e prea putin pentru eforturile pe care le depunem. Vrem dublarea salariilor si avem date care arata ca acest lucru este posibil. Nu in doi ani, cum a anuntat Guvernul, ar fi o gogoasa pe care noi nu o vom inghiti. Si, cel mai important, nu vrem legalizarea plicului, ci o plata decenta”, a declarat, pentru „Adevarul”, doctorul Gabriela Cucu, cea care a participat, miercuri seara, la o serie de negocieri cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Sursa foto: Medic/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri