Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, la deschiderea Rowmania Fest de la Tulcea, ca este necesar ca, in Romania, cat mai multi copii sa faca sport, precizand ca, daca nu sunt puse bazele sportului de masa, nu vor exista in viitor sportivi romani de mare performanta.

Gabriela Szabo a participat, vineri seara, la deschiderea celei de-a cincea editii a Rowmania Fest, pentru a-l sustine pe initiatorul festivalului, fostul campion olimpic la kaiac-canoe Ivan Patzaichin, potrivit Mediafax. Ea s-a numarat printre invitatii lui Ivan Patzaichin care au luat parte la parada pe Dunare a campionilor romani ai sportului cu vasle si a ajuns pe faleza din Tulcea in aplauzele celor cateva sute de persoane care au participat la deschiderea festivalului.

De altfel, Gabriela Szabo a mentionat ca este fericita ca oamenii participa in numar mare la Rowmania Fest, precizand ca "evenimentele pe care Ivan Patzaichin le desfasoara sunt la nivelul lui". "De foarte multi ani ii urmaresc evenimentele (...) Sunt pentru prima oara aici, la Tulcea. Il sustin din tot sufletul, pentru ca chiar merita. Comunitatea din Tulcea are nevoie de asemenea evenimente sportive si nu numai sportive, si turistice, pentru ca prin sport putem sa dezvolam si turismul in aceeasi masura si chiar pentru mine este o mare bucurie si fericire sa fiu langa Ivan", a spus fosta campioana olimpica si multipla campioana mondiala Gabriela Szabo.

Ea a mentionat ca este necesar ca din ce in ce mai multi copii sa faca sport si i-a incurajat pe cei care au facut sport de mare performanta si au adus medalii importante pentru Romania sa organizeze diferite evenimente sportive, sa-si foloseasca imaginea tocmai "pentru a arata cat de minunat este sa faci sport si sa promovezi locul unde te-ai nascut, tara din care provii si sa aduci cat mai multe medalii acasa". "Avem nevoie de cat mai multi copii sa vina alaturi de noi si sa faca sport", a afirmat Gabriela Szabo.

Totodata, Gabriela Szabo a spus ca si federatiile sportive nationale trebuie sa se implice pentru a pune bazele sportului de masa. In caz contrar, Romania nu va avea in viitor sportivi de mare performanta.

"Ceea ce face Ministerul Tineretului si Sportului prin federatiile sportive nationale este sa dezvolte proiectul «Pierre de Coubertin». Este proiectul nostru de promovare a sportului de masa, prin care incercam in fiecare an sa atragem cat mai multi copii spre cluburile noastre, cele pe care le pastorim noi, cele 49 de cluburi pe care le avem la nivel de Romania. Bugetul proiectului este triplat comparativ cu 2014. Deja 33 de federatii desfasoara acest proiect. Este in derulare, ne dorim din ce in ce mai mult ca federatiile sa vina si sa le faca mult mai vizibile. Singurul lucru care pe mine ma doare in momentul de fata este ca federatiile sportive nationale, care au aplicat si au luat foarte multi bani de la Ministerul Tineretului si Sportului, nu le promoveaza (sporturile, n.r.) atat de mult. Poate ca sunt singura care vorbeste atat de mult de proiectul pe care eu il iubesc foarte tare, «Pierre de Coubertin», pentru ca, daca nu punem bazele sportului de masa, nu vom avea in viitor sport de mare performanta sau sportivi spre sport de mare performanta", a mai spus Gabriela Szabo.

Sambata, de la ora 10.00, la Rowmania Fest, Gabriela Szabo da startul manifestarii sportive Delta Rowmania Triathlon - proba MiniTRI, dedicata copiilor cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani. Totodata, cea de-a cincea editie a Rowmania Fest, care se va desfasura pana duminica, la Tulcea, asteapta publicul si cu filme precum "Aferim!", de Radu Jude, si "De ce eu?", de Tudor Giurgiu, cu recitaluri sustinute de Holograf, Blue Nipple Boy, Stela Enache si Silvia Dumitrescu si cu proiecte de promovare a Deltei Dunarii.

In deschiderea festivalului, vineri seara, dupa parada pe Dunare si o parada terestra, pe scena de pe faleza din Tulcea au cantat InFusion Trio, Kumm si Mahala Rai Banda. O noutate a actualei editii a festivalului este organizarea Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, ETU Triathlon European Cup, o premiera absoluta pentru Romania, conform organizatorilor evenimentului, care au precizat ca la aceasta competitie vor concura atleti din Romania, Germania, Polonia, Ungaria, Croatia, Ucraina, Bulgaria, Slovacia si Azerbaidjan.

"Triatlonul se desfasoara pentru a treia editie si la a treia editie deja avem cupa europeana de juniori, ceea ce ne da speranta ca ne-am straduit si probabil cu sprijinul autoritatilor locale si organizatorilor din Tulcea am dat increderea autoritatilor europene sa ne ofere aceasta prima competitie. Eu sunt convins ca vom reusi sa atragem si alte competitii si, asa cum promiteam acum cinci ani, acest festival trebuie sa devina un motor care sa functioneze pentru orasul Tulcea si nu numai, pentru toata Delta", a spus, la randul sau, Ivan Patzaichin, la deschiderea Rowmania Fest.

Festivalul este organizat de Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23, cofinantat de Consiliul Judetean Tulcea si Primaria Municipiului Tulcea, sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

La deschiderea evenimentului au participat, printre altii, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, si Lucian Eduard Simion, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri