Istoricul Neagu Djuvara spune ca Europa traverseaza azi o perioada ca acum 2.000 de ani, cand Imperiul Roman se apropia de apusul sau si era invadat de popoare din Asia sau Africa, potrivit Digi24.

Istoria se schimba, dar Europa zilelor noastre este mai reticenta si la limita unui refuz in fata valurilor de imigranti. Un procent e asimilabil, dar 10% inseamna enorm pentru orice cultura, iar Europa nu este pregatita sa faca fata unei asemenea invazii, spune Neagu Djuvara.

Gasirea unei solutii prin care sa fie oprit valul de imigranti, considerat cel mai mare din timpurile moderne, nu va fi o misiune usoara.

"Nu exista formula. Se va gasi, fiindca totdeauna istoria gaseste solutii, dar ele pot fi si dramatice. Anume sa se schimbe profilul Europei In mod foarte sensibil. Cand avem mase, milioane de turci, algerieni, de niste natii foarte diferite de europenii nostri, se pot intampla fenomene de refuz", spune Neagu Djuvara.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri