MAE precizeaza ca cei 12 cetateni romani retinuti pentru trafic de persoane, in Ungaria, la data de 26 august, au fost adusi sambata in fata Judecatoriei Centrale Buda, instanta hotarand arestarea preventiva a acestora.

"In cursul zilei de astazi, cei 12 cetateni romani retinuti pentru trafic de persoane, in Ungaria, la data de 26 august 2015, au fost adusi in fata Judecatoriei Centrale Buda. Judecatoria a hotarat arestarea preventiva pentru toti cei 12 cetateni romani, pana la data de 29 septembrie 2015", se mentioneaza intr-un comunicat transmis de MAE sambata seara, noteaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, un consul din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta a fost de fata la audierile de la judecatorie si a constatat ca drepturile procedurale ale cetatenilor romani au fost respectate. Acestia au beneficiat de avocat din oficiu si traducator. Reprezentantii legali al celor 12 cetateni romani au inaintat recurs.

"Ambasada Romaniei la Budapesta monitorizeaza cu precadere situatia celor 12 cetateni romani si mentine legatura cu autoritatile ungare. Pana la acest moment, niciuna din cele 12 persoane nu a solicitat, in mod expres, asistenta consulara din partea misiunii diplomatice romane", se mai arata in comunicat.

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri