Peste 120 de unitati de invatamant din judetul Cluj nu au primit autorizatie sanitara de functionare pentru noul an scolar, in principal pentru lipsa apei curente si a apei potabile, dar si pentru cladiri degradate, mobilier stricat sau iluminat insuficient.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, la Colegiul Prefectural, ca, in total, in judetul Cluj sunt inregistrate 678 de unitati de invatamant, din care 388 in mediul urban si 290 in mediul rural.

”In anul scolar 2015-2016, vor functiona in judetul Cluj 212 unitati cu personalitate juridica si 189 de structuri. Aceste unitati de invatamant cuprind in total 678 de obiective, din care 388 in mediul urban si 290 in mediul rural. Dintre acestea, 558 de obiective (82%) sunt autorizate sanitar, iar 120 de obiective (18%) sunt neautorizate, principalele motive ale neautorizarii unitatilor de invatamant fiind legate de lipsa apei curente si a celei potabile, cladiri degradate, mobilier degradat, iluminat insuficient, curte neamenajata, lipsa gard. Anul scolar trecut procentul obiectivelor de invatamant autorizate a fost de 80,6”, a spus Cuibus, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, obiective inseamna scoli, gradinite, scoli cuplate cu gradinite, licee, colegii, seminarii, grupuri scolare, scoli profesionale, internate, cantine, ateliere de practica profesionala, spalatorii, sali de sport, cluburi scolare. ”In mediul urban sunt 388 de obiective din care 381 (98,2%) autorizate sanitar si doar sapte (1,8 %) sunt fara autorizatie sanitara, iar in mediul rural din 289 de obiective, dispun de autorizatie sanitara 176 (61 %), iar fara autorizatie sanitara sunt in evidenta 113 unitati (39 %)”, a mentionat seful ISJ Cluj.

Valentin Cuibus a precizat ca nu au primit autorizatie sanitara, printre altele, gradinita din satul Sacel, comuna Baisoara, Scoala primara cu gradinita din satul Rasca-Ples, comuna Rasca, Scoala gimnaziala si gradinita “Pavel Dan”, comuna Tritenii de Jos, Scoala primara si gradinita din satul Tritenii de Sus, comuna Tritenii de Jos, Scoala primara si gradinita din satul Triteni Colonie, comuna Tritenii de Jos, Scoala Gimnaziala comuna Ciurila, Gradinita sat Salicea, comuna Ciurila - pentru apa nepotabila, cantina Liceului Tehnologic Special ”Samus”, Cluj-Napoca, pentru lipsa igienizarii interiorului, internatul Liceului Tehnologic Special ”Samus”, Cluj-Napoca, neigienizarea grupurilor sanitare cu igrasie de infiltrare de la coloane de apa -canalizare, care sunt neetanse, Liceul Tehnologic “Somes” Dej, care are o cladire degradata, acoperis neetans, iluminat insuficient, instalatii sanitare neetanse, curte neigienizata, Scoala primara din comuna Viisoara, pentru nerespectarea planului de conformare de inlocuire a sobelor metalice, Gradinita cu program prelungit “Aschiuta”, Cluj-Napoca, fara cabinet medical si izolator, lipsa circuitelor si a spatiilor suficiente la blocul alimentar, internatul Colegiului Tehnic Turda, unde este nevoie de igienizarea interiorului, inclusiv a grupurilor sanitare si inlocuirea mobilierului degradat, spalatoria Colegiului Tehnic Turda, pentru neigienizarea interiorului, atelierele Liceului Tehnologic “Somes” Dej, degradate de ani de zile de ape meteorice.

In judetul Cluj vor preda in anul scolar 2015 - 2016, in invatamantul preuniversitar, 7.391 de cadre didactice, fiind inregistrati peste 92.000 de elevi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri