Protestul de la Mina Baita, judetul Bihor, unde 55 de persoane erau blocate in subteran, iar 12 s-au aflat in greva foamei, s-a incheiat, miercuri, dupa opt zile, activitatea revenind la normal, dupa ce Ministerul Economiei a dat asigurari ca toate solicitarile minerilor sunt rezolvate.

Administratorul firmei private African Consolidated Resources, Gabriela Dobrota, a declarat, miercuri, ca minerii au renuntat la protest dupa ce au primit o adresa de la Ministerul Economiei, potrivit careia toate solicitarile formulate de acestia sunt rezolvate, scrie Mediafax.

"Protestul de la mina Baita s-a incheiat, miercuri, dupa ora 12.00. Au iesit din subteran cele 55 de persoane care au protestat si au incetat protestul cele 12 persoane care se mai aflau in greva foamei si cele cateva zeci care protestau la suprafata. Am primit de la Ministerul Economiei adresa ceruta, toate solicitarile formulate sunt rezolvate, vom continua discutiile pentru licenta de exploatare a calcarului si speram sa o obtinem in doua saptamani. Activitatea revine la normal", a spus Dobrota.

La randul sau, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat ca doi dintre protestatarii blocati in subteran au avut nevoie de ingrijiri medicale. "Nu sunt probleme grave, doar ca stand mai mult timp in subteran au avut nevoie de asistenta medicala", a spus Pintea.

Miercuri dimineata, Gabriela Dobrota declara ca spera ca protestul sa se incheie in cursul zilei, dupa discutiile purtate la Ministerul Economiei, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si dupa sedinta Consiliului de Administratie de la societatea de stat Baita SA.

"Protestul de la Mina Baita sper ca se va incheia miercuri, asteptam un comunicat din partea ministrului Mihai Tudose de la Ministerul Economiei, dupa discutiile purtate, marti, cu dansul si la ANRM. Cei de la Baita SA s-au angajat, dupa sedinta CA, sa respecte contractul colectiv de munca, iar directorul de la Baita SA, Ovidiu Daescu, a fost demis", spunea Dobrota.

Protestul de la Mina Baita a fost declansat in 25 august, minerii fiind nemultumiti ca ANRM a refuzat sa elibereze o licenta de exploatare a calcarului, in baza careia oamenii sa poata lucra.

Sursa foto: Proteste/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri