Patriarhia Romana se va implica in ajutorarea refugiatilor care vor ajunge in tara si, totodata, va sprijini autoritatile romane in cazul in care Romania va gazdui refugiati, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al institutiei, Constantin Stoica.

"Chiar daca refugiatii sunt de alt neam, cultura si credinta, pentru noi, crestinii, sunt semenii nosti aflati in dificultate ca urmare a unui conflict sangeros din tara lor. Asa ca toti romanii ortodocsi trebuie sa actioneze cu dragoste de semeni, in baza credintei crestine. De asemenea, Patriarhia are in vedere si sprijinirea autoritatilor in eventualitatea in care Romania va gazdui refugiati. De altfel, in Bucuresti exista o comunitate de crestini arabi, sprijinita de BOR", a spus parintele Stoica.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei a vorbit, totodata, despre colecta din 2014 organizata in toate bisericile si manastririle din tara si din strainatate pentru ajutoarea victimelor conflictului din Siria."Patriarhia Romana a organizat, in 2014, o colecta in toate bisericile si manastirile din tara si strainatate si a fost colectata suma de 500.000 de euro, care a fost oferita Patriarhiei Antiohiei si Intregului Orient pentru sprijinirea victimelor conflictului sangeros din Siria. In mod firesc, oricine are nevoie de spijin, de ajutor, trebuie ajutat", a mai spus parintele Constantin Stoica.

El a precizat ca autoritatile trebuie sprijinite in demersul lor de ajutoare a acestor semeni. "Am vazut ca autoritatile statului roman deja se pregatesc. In mod firesc, autoritatile trebuie sprijinite in demersul lor de ajutorare a acestor semeni ai nostri care realmente sunt intr-o situatie dramatica. Ceea ce am declarat are legatura cu credinta noastra. Credinta se manifesta prin fapte. Intre credinta si dragostea fata de semeni exista o legatura", a adaugat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

In plus, el a tinut sa precizeze ca, recent, Patriarhul Daniel, vorbind unui grup de tineri iordanieni aflati in vizita in Romania, a spus ca tinerii trebuie educati in spriritul pacii si respectului reciproc. "Lumea de astazi este confruntata cu fenomenul secularizarii, adica o construire a societatii fara referinta la Dumnezeu si la religie. Societatea este confruntata cu criza economica si financiara, dar si cu multe conflicte armate, cu razboaie si cu violenta, ceea ce cauzeaza un numar mare de refugiati. Vedem in aceste zile cum in Europa refugiatii din Siria si din alte tari ale Orientului vin in tarile europene pentru a scapa de violenta si pentru a supravietui. De aceea, noi trebuie sa educam tineretul in spiritul pacii, al convietuirii pasnice, al respectului reciproc intre diferite religii si diferite culturi”, a adaugat Constantin Stoica.

Conform AP, peste 332.000 de refugiati din Orientul Mijlociu si Asia au sosit pana in prezent in Europa, in timp ce intre statele membre UE exista dezacorduri puternice cu privire la gestionarea acestui val fara precedent. Germania a acceptat mult mai multi imigranti decat restul celor 27 de state membre UE, iar in state de frontiera aflate in prima linie - Grecia, Italia, Macedonia, Serbia si Ungaria - au avut loc confruntari intre politie si imigranti, ciocniri intre imigranti, iar unele persoane au murit pe mare, in conditiile in care mii de oameni traverseaza zilnic Mediterana in ambarcatiuni periculoase, in schimbul unor sume de bani platite traficantilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri