Aproximativ 5.000 de pacienti cu hepatita C sunt primii care vor primi tratament fara interferon, intrucat negocierile pentru achizitia cost-volum acestor medicamente a fost incheiata, Romania obtinand cel mai mic pret din Europa, a declarat, miercuri, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu

"Negocierile cost volum s-au incheiat. Vom anunta castigarorii, asteptam apoi 15 zile contestatiile. Dupa care, primii aproximativ 5.000 de pacienti vor fi supusi investigatiilor pentru a primi tratamentul", a explicat ministrul Banicioiu. Romania intra astfel in topul primelor cinci tari din Europa unde bolnavii cu hepatita C, stadiul IV, vor primi cea mai noua terapie, care ofera sanse de vindecare in proportie de 98 la suta, daca este respectat cu strictete tratamentu, scrie Mediafax.

"Vom fi intre primele tari din Europa in care este utilizata terapia cu introferon free in hepatita C (fibrom 4). Este vorba probabil de aproximativ 5.000 de pacienti. Speram ca, incepand din octombrie, bolnavii sa-si primeasca tratamentul", a mai spus Banicioiu. La randul lui, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a spus ca pacientii trebuie sa isi ia angajamentul ca vor respecta regulile tratamentului.

"Nu dau tratament atat de scump, pentru ca apoi cineva sa si-l intrerupa dupa doua saptamani. Acel tratament trebuie luat la ora fixa, nu cand vrea bolnavul. Se vindeca 98 la suta, dar trebuie sa respecte sigur acel tratament", a explicat Ciurchea. Presedintele CNAS declara, in 28 iulie, ca Romania este printre putinele tari in care va fi introdus acest nou tratament pentru hepatita C.

"Vom da tratament pentru toti pacientii cu fibroza grad IV, fie ca sunt 4.000 - 5.000 sau 6.000. Si pacientii transplantati vor fi si ei printre primii care vor primi acest tratament nou fara interferon. (...) Tratamentul dureaza 12 saptamani", declara Vasile Ciurchea, pe 28 iulie, la o conferinta privind Ziua Mondiala a Hepatitei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri