Evaluarea Nationala din 2016 se va desfasura la aceleasi discipline ca cele din acest an, elevii din clasa a VIII-a vor sustine examenele sub supraveghere audio-video, iar repartizarea computerizata in licee va avea loc tot in trei etape.

Cursurile la clasa a VIII-a se vor incheia in 17 iunie 2016, iar in perioada 15-17 iunie va avea loc inscrierea la Evaluarea Nationala, potrivit Ordinului privind organizarea si desfasurarea examenului. Candidatii vor sustine probele scrise in 27 iunie la limba si literatura romana, in 28 iunie la limba si literatura materna si in 29 iunie la matematica. Rezultatele vor fi afisate in 1 iulie, pana la ora 16.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 16.00 si 20.00. In perioada 2-4 iulie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 iulie vor fi afisate rezultatele finale, potrivit Mediafax.

Notele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala vor conta la admiterea in liceu, prin repartizare computerizata. Elevii vor fi supravegheati audio-video in salile de examen. De asemenea, salile in care se descarca si se multiplica subiectele, precum si cele in care se preiau si se depoziteaza lucrarile scrise trebuie sa aiba camere de supraveghere audio-video. Cadrele didactice supraveghetoare la testele scrise au interdictie sa intre in salile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum si cu ziare, reviste sau carti.

In comisiile pentru evaluarea nationala nu vor fi nominalizate cadrele didactice care in sesiunile anterioare au savarsit abateri si au fost sanctionate. In unitatile de invatamant in care, in sesiunile anterioare, s-au constatat nereguli grave in organizarea si desfasurarea evaluarii nationale, comisiile judetene si, respectiv, cea a municipiului Bucuresti pot decide nominalizarea in comisiile de examen a unor cadre didactice din alte unitati de invatamant. Comisiile judetene si cea a municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale pot decide suspendarea organizarii examenului in unitatile de invatamant in care, in sesiunile anterioare, s-au constatat nereguli grave.

Comisiile din unitatile de invatamant si cele judetene, respectiv comisia municipiului Bucuresti de organizare a evaluarii nationale vor verifica, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen, dupa incheierea probei scrise. In cazul in care se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, vor fi verificate inregistrarile din toate salile de examen din unitatea de invatamant respectiva.

Sursa foto: Examen / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri