Papa Francisc a indemnat Statele Unite sa ia masuri urgente pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice si a saraciei, cu ocazia primei sale vizite in SUA, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters, scrie Mediafax.

"Este evident ca aceasta chestiune a schimbarilor climatice nu poate fi lasata in seama generatiilor viitoare (...). Ne aflam intr-un moment crucial al istoriei", a declarat Papa Francisc pe peluza din fata Casei Albe, unde si-a sustinut discursul.

Aceasta afirmatie face referire la Enciclica «Laudato Si'» publicata de Papa Francisc in luna iunie, scrisoare in care el isi exprima sustinerea fata de oamenii de stiinta care afirma ca incalzirea globala a planetei este imputabila, in primul rand, activitatilor intreprinse de oameni si ca tarile dezvoltate au o responsabilitate in mod special de a atenua aceasta tendinta care ii va afecta mai ales pe cei saraci.

Presedintele american, Barack Obama, a declarat, ca raspuns la afirmatiile facute de Papa Francisc, ca ii impartaseste precuparile legate de mediu.
"Sanctitatea voastra ne aminteste ca noi avem obligatia sacra de a ne proteja planeta aceasta magnifica pe care Dumnezeu ne-a facut-o. Noi transmitem apelul Sanctitatii voastre tuturor liderilor planetei ca ei sa sustina comunitatile cele mai vulnerabile la schimbarile climatice si sa conlucreze pentru a prezerva lumea noastra pretioasa pentru generatiile viitoare", a subliniat Obama inainte de a-l primi pe Papa Francisc in Casa Alba.

Dupa vizita in Biroul Oval, Papa urmeaza sa intalneasca imigranti, persoane fara adapost si detinuti.
El va sustine, la New York, o ceremonie ecumenica, in zona World Trade Center, impotriva terorismului si pentru respectarea religiilor.

Alta ceremonie, la Philadelphia, alaturi de comunitatea hispanica, va aduce un omagiu valorilor fondatoare ale Americii, ca libertatea religioasa.
La Philadelphia, Papa Francisc urmeaza sa prezideze, sambata si duminica, finalul unei intalniri mondiale a familiilor catolice, in prezenta unui milion si jumatate de oameni.

Sursa foto: https://www.whitehouse.gov/campaign/pope-visit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri