Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) au semnat un protocol de colaborare care are ca scop imbunatatirea nivelului de educatie financiara din invatamantul national preuniversitar.

Obiectul protocolului il constituie realizarea unui parteneriat institutional pe termen mediu si lung care presupune derularea unor programe si actiuni cum ar fi:

- desfasurarea de prezentari cu caracter educational in domeniul financiar, sustinute de catre specialisti ai ASF, in cadrul unor unitati de invatamant preuniversitar selectate;
- organizarea de catre ASF, in colaborare cu inspectoratele scolare si/sau unitatile de invatamant preuniversitar, a unor concursuri tematice de educatie financiara in cadrul programelor „Scoala altfel”, „Sa stii mai multe, sa fii mai bun”;
- organizarea de seminarii educationale si de activitati de formare, in domeniul financiar, destinate cadrelor didactice;
- implicarea expertilor din cadrul ASF, conform prevederilor legale, in dezbaterea proiectelor de programe scolare, de la nivelul invatamantului preuniversitar, referitoare la educatia economica si financiara.

ASF va sustine, din resurse proprii sau in parteneriat public-privat, organizarea tuturor programelor propuse si realizarea materialelor educative, iar MECS va sprijini activitatile organizate de Autoritate, prin intermediul inspectoratelor scolare judetene, a scolilor si liceelor, promovand-le in sistemul de invatamant.

„Educatia financiara reprezinta o prioritate strategica pentru noi si sustine activitatea pe care ASF o desfasoara pe cele trei piete reglementate. De aceea, am decis sa ne asumam foarte serios rolul de formatori pentru elevii din invatamantul preuniversitar. Consider ca deprinderea notiunilor de baza din domeniul financiar, de la aceasta varsta, reprezinta un pilon important in formarea si dezvoltarea ulterioara a fiecarui elev. Acest lucru creeaza, in egala masura, si premise favorabile unor alegeri corecte, ca adult, in utilizarea instrumentelor financiare”, a declarat presedintele ASF, Misu Negritoiu.

In anul scolar 2015-2016, se va desfasura in Bucuresti un proiect-pilot care include trei scoli generale si cinci licee, al carui principal obiectiv il reprezinta dezvoltarea si consolidarea cunostintelor financiare ale elevilor din grupurile-tinta (elevi de clasa a VII-a si a XI-a). Pe intreg parcursul anului scolar, lectori din cadrul ASF vor sustine mai multe prezentari interactive si vor organiza diverse jocuri educative in cadrul carora vor fi abordate notiuni de baza despre asigurari, piata de capital si sistemul de pensii private. Elevii vor avea la dispozitie materiale didactice (brosuri, pliante), special concepute pentru acest program, realizate si editate de catre ASF.

MECS si ASF isi propun, ca prin intermediul acest program, sa contribuie la dezvoltarea unei culturi financiare si economice in sistemul de invatamantul preuniversitar, atat la nivel gimnazial, cat si la nivel liceal.

Sursa foto: elevi, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri