Consiliul de Administratie al producatorului Romgaz a decis prelungirea contractului de livrare gaze naturale cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) pana la 15 noiembrie, insa ar putea sista livrarile daca ELCEN nu va prezenta un program de stingere a datoriilor restante.

"Decizia are la baza discutiile avansate la cele mai inalte foruri de decizie in ceea ce priveste identificarea si intrevederea de solutii favorabile pentru asigurarea platii contravalorii gazelor naturale furnizate catre S.C. Electrocentrale Bucuresti SA, dar in situatia in care acestea nu pot fi dovedite in mod real se va proceda la sistarea furnizarilor de gaze naturale incepand cu data de 16 noiembrie 2015. O posibila continuare a relatiilor contractuale dupa data de 15 noiembrie 2015 se va putea realiza numai in conditiile in care S.C. Electrocentrale Bucuresti S.A. va prezenta, pana la data de 15 noiembrie 2015, un program ferm de stingere a datoriilor restante inregistrate fata de Romgaz", se arata intr-un comunicat al Romgaz, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, neprezentarea programului va conduce la sistarea furnizarilor de gaze naturale incepand cu 16 noiembrie.

Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra (LSE). Actionar principal este statul roman, care detine 70% din actiuni.

Producatorul de energie ELCEN furnizeaza 90% din energia termica a Bucurestiului si este controlat de stat, prin Ministerul Energiei. Cel mai mare datornic al ELCEN este RADET, operatorul sistemului public de alimentare cu energie termica in Bucuresti, aflat in subordinea Primariei Capitalei.

Sursa foto: gaze, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri