Romania are primul spital cu heliport pe acoperis. Este vorba despre spitalul de Urgenta din Oradea. Amenajarea heliportului a durat trei ani si a costat un milion de lei, bani veniti din donatii, din bugetul spitalului si de la Ministerul Sanatatii, arata Digi24.

Medicii spun ca heliportul va permite elicopterelor SMURD sa scurteze timpul care ii desparte pe pacientii in stare grava de interventiile care le-ar putea salva viata, potrivit Mediafax. Investitia pentru platforma destinata aterizarii elicopterelor SMURD se ridica la un milion de lei.

Heliportul va scurta cu aproape jumatate de ora timpul pana cand persoanele aflate in stare grava ajung pe masa de operatie.

"Un pacient critic pentru a ajunge de spitalul judetean sau pentru a pleca de la judetean parcurge 20-25 de minute cu ambulanta de la aeroport la spital mai sunt 5-10 minute procedurile de acces pe aeroport, sunt doua transferuri de pe o targa pe alta" spune Hadrian Borcea, seful UPU Bihor.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Sursa foto: Heliport / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri