Explozia care a avut loc vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti s-a soldat si cu decesul unor persoane, in timp ce alte zeci sunt ranite, fiind transportate la mai multe spitale din Bucuresti, potrivit unor persoane aflate la fata locului, conform Mediafax.

UPDATE 0:40. Declaratii ale martorilor

Explozia de vineri seara din clubul din sectorul 4 al Capitalei, soldata cu zeci de morti si raniti, a fost provocata de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan, a declarat un martor pentru Mediafax.

Potrivit celor aflati la spectacol, un agent de paza a luat un stingator de incendii, insa nu a apucat sa intervina inainte ca focul sa ajunga la tavan si sa se extinda cu repeziciune. In momentul cand tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creand o busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis de la inceputul incendiului. Ulterior, si cea de-a doua usa a fost deschisa, lumea a navalit afara, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau in stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat ca un fum greu, innecacios, se adunase in club, acesta iesind in valuri pe usa de la intrare.

Potrivit acestora, incendiul a izbucnit in jurul orelor 22.15 - 22.20, iar primele ambulante au sosit dupa circa un sfert de ora. La fata locului au venit ulterior zeci de ambulante, unii dintre raniti fiind preluati si dusi la mai multe spitale din Bucuresti. Unora dintre cei raniti li s-a acordat primul ajutor pe caldaram. Interventia a fost ingreunata de accesul dificil al ambulantelor in curtea clubului.

UPDATE 0:37

26 de morti, potrivit secretarului de stat Raed Arafat

UPDATE 0: 36
La interventie iau parte 11 masini de pompieri, 28 de ambulante SMURD, 29 de masini de la Serviciul de Ambulanta, doua masini de terapie intensiva de la SMURD, trei masini de transport victime multiple si doua unitati mobile de primiri urgenta, pentru materiale.

"S-a incercat resuscitarea mai multor victime, din pacate fara succes; fiind intoxicatie cu fum si stop cardiac, e foarte greu sa fie reusita resuscitarea in aceste situatii. S-au transportat la spitale 88 de persoane cu masinile SMURD si Serviciului de Ambulanta", a spus Arafat, precizand ca ranitii au fost distribuiti, in urma discutiilor cu ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, la toate spitalele de urgenta.

UPDATE: 0:34

Presedintele Klaus Iohannis declara ca este "cutremurat si profund indurerat" de tragicul eveniment din Capitala, adaugand ca este un moment trist pentru natiune si pentru el personal si ca in aceste momente transmite intreaga compasiune familiilor afectate de tragedie, scrie Mediafax.

Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a declarat pentru mai multe televiziuni de stiri ca in explozie au murit 25 de oameni.

Pagina de internet a clubului nu mai functioneaza.

In local s-ar fi aflat in acel moment aproximativ 200-300 de oameni.

Pompierii incearca sa stinga incendiul si sa evacueze persoanele ramase in incinta clubului.

Totodata, paramedicii acorda primul ajutor mai multor persoane, in timp ce zeci de raniti au fost transportati la spital. Mai multe ambulante SMURD si ale Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov se afla la fata locului.
Clubul Colectiv gazduia, vineri seara, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri