Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrului de Interne, Gabriel Oprea, si secretarului de stat Raed Arafat sa elaboreze un plan de verificare a tuturor cluburilor si barurilor din toata tara, acesta urmand sa fie prezentat saptamana viitoare.

"Totdeauna e bine sa facem inainte lucrurile, dar cu atat mai mult in perioada imediat urmatoare, tot ceea ce tine de o verificare la maxiumul prevazut de lege a indeplinirii tuturor conditiilor de catre localurile de acest gen trebuie sa facem ca sa evitam pe viitor, daca e posibil, asemenea tragedii", a spus Ponta la inceputul sedintei extraordinare de Guvern, scrie Mediafax.

El le-a cerut ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, si secretarului de stat Raed Arafat sa prezinte in sedinta viitoare a Executivului un plan de verificare a tuturor unitatilor comerciale de acest gen.

"Saptamana viitoare sa veniti rapid cu un plan de verificare in toata tara, pentru ca eu cred ca nu e un caz izolat, cred ca sunt o multime de asemenea localuri, baruri, care, daca le verificam...Bun, stiu ca primaria le autorizeaza, eu vreau sa le verificati dumneavoastra ca la nevoie noi suntem cei care intervenim, nu primaria, si vreau sa veniti saptamana viitoare, Ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc in care se intalnesc oameni si exista aceste situatii", a spus Ponta.

El le-a cerut celor doi demnitari sa fie date amenzi si chiar sa se inchida asemenea localuri, conform legii. Ponta a afirmat ca "isi inchipuie" ce este in tara in zone in care nu se face un control "riguros", daca in Bucuresti a fost posibila o asemenea tragedie.

"E cumplit sa stii ca-ti lasi copilul sa mearga seara intr-un club si dupa aia te duci sa-l cauti la spital sau la morga. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa facem tot ce tine de noi sa aratam respect vitimelor si familiilor acestora", a conchis Ponta.

Ministrul Culturii: Sper ca vom invata din tragedia din Clubul Colectiv

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a scris, pe pagina de Facebook, despre incendiul care a avut loc, vineri, in Clubul Colectiv, afirmand ca spera ca romanii sa invete ceva din aceasta tragedie si ca se vor lua masuri pentru ca astfel de evenimente sa nu se repete.

"Am aflat cu durere si sunt profund miscat de tragedia de la clubul Colectiv. Ceea ce trebuia sa fie un moment de incantare s-a transformat intr-un cosmar. Sunt alaturi de parintii si de prietenii victimelor in durerea lor si transmit grabnica insanatosire ranitilor. Sper ca vom invata din aceasta tragedie si vom lua toate masurile pentru ca astfel de evenimente sa nu se mai repete. Ma alatur celor care au dat dovada de solidaritate cu victimele si-i indemn pe toti cei care pot face asta sa le dea o mana de ajutor", a scris Ionut Vulpescu, sambata, pe pagina oficiala de Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri