Mai multe petitii online pentru inchiderea si reconsolidarea Centrului Vechi al Capitalei si pentru interzicerea sarbatoririi Halloween-ului in Romania au fost lansate dupa tragedia de vineri din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 29 de persoane, fiind promovate pe retelele de socializare.

O petitie online pentru inchiderea si reconsolidarea Centrului Vechi al Bucurestiului a fost lansata duminica, fiind semnata pana in prezent de peste 200 de persoane. "Vrem sa ne simtim in siguranta atunci cand renuntam la stat in fata televizoarelor si a emisiunilor servite de media pentru o seara 'in oras'. Suntem tineri si ne place sa socializam fie virtual, fie in realitate. Cu totii stim ca Centrul Vechi atrage cei mai multi clienti, atat straini, cat si romani. De ce sa stam cu inima cat un purice ca in orice moment pot cadea cladirile vechi? De ce sa fim noi victimele sistemului acestuia neglijent, corupt, cu sete de spagi si profit? De ce sa fim noi urmatoarele victime? Din pacate, la noi in tara, este nevoie de o tragedie ca cea de vineri seara, 30 octombrie, pentru a schimba ceva, pentru a iesi unele nereguli la suprafata. Haideti sa schimbam ceva pentru noi, pentru cei care frecventam acele locuri!", se spune in aceasta petitie, publicata pe site-ul petitieonline.com si promovata pe reteaua de socializare Facebook, potrivit Mediafax.

Totodata, dupa tragedia din clubul Colectiv, au fost lansate mai multe petitii online prin care se cere interzicerea sarbatoririi Halloween-ului in Romania.

"Multi dintre romani au preluat, de cativa ani, dintr-un mimetism modernist, care nu are nimic de a face cu discernamantul, Halloween-ul, macabra sarbatoare occidentala, care sub masca unor distractii (tembele) este o veritabila invocare a demonilor si fapturilor infernale. Putem vedea cu aceasta ocazie o defilare spectrala, de oameni deghizati in schelete, aratari hidoase, vrajitoare, fantome, mumii, vampiri, varcolaci, monstri, criminali sangerosi care impanzesc strazile si se sperie unii pe altii cu tot felul de farse si glume macabre si nesarate. In vitrinele magazinelor, in parcuri, in companii, in localuri, in scoli si universitati, pe usile caselor, peste tot apar vrajitoare calare pe matura, dovleci-felinar, coarne si alte simboluri mai mult sau mai putin demonice. Cam asa arata Halloween-ul, o 'sarbatoare' pe care satanistii declarati o considera printre cele mai importante", se spune intr-o astfel de petitie publicata sambata, pe site-ul petitieonline.com.

Subiecte similare au si petitiile online "Stop Halloween", "Opriti sarbatoarea Halloweenului in scoli!", "Halloween Fara Mine!", "Interzicerea 'sarbatorii' Halloween", toate fiind lansate dupa tragedia din clubul Colectiv. Pe de alta parte, tot in mediul online au inceput sa fie demarate, incepand de sambata, mai multe manifestari in memoria victimelor tragediei. Printre acestea s-a numarat si actiunea "Nimeni in cluburi! Astazi nu iesim in club!", utilizatorii retelei de socializare fiind indemnati sa nu mearga in cluburi sambata seara, din respect pentru cei decedati si ca protest fata de modul in care functioneaza aceste locuri. Pana in prezent, peste 62.000 de utilizatori ai retelei Facebook au precizat ca sunt interesati de actiunea "Nimeni in cluburi!".

In plus, mai multe cluburi din Bucuresti, intre care se numara Bamboo, Fratelli, Gaia, Hard Rock Cafe si Control, si-au anulat petrecerile programate sambata seara, cu prilejul sarbatorii de Halloween, din respect si solidaritate cu victimele tragediei de vineri din clubul Colectiv. Totodata, multi dintre utilizatorii romani ai platformei Facebook si-au schimbat, incepand de sambata, dupa producerea tragediei din Colectiv, fotografia de profil de pe aceasta retea de socializare, cu o imagine neagra. Pentru duminica, tot pe Facebook, sunt anuntate mai multe actiuni "Silent walk - Colectiv", in Bucuresti si in alte orase din tara, in memoria victimelor tragediei. In urma incendiului produs vineri seara in Clubul Colectiv din centrul Capitalei si-au pierdut viata 29 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti, dintre care 140 sunt spitalizati.

Sursa foto: Tatiana Volgutova / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri