Clubul Colectiv isi desfasura activitatea in baza declaratiei pe propria raspundere, reprezentantii Autoritatii Locale Sector 4 neavand competente in a controla respectarea normelor PSI, sustine Primaria sectorului 4, in declaratie precizandu-se ca in bar/club sunt 80 de locuri pe scaun.

La concertul de vineri seara, unde intrarea a fost gratuita, au asistat circa 350 de persoane, conform estimarilor participantilor. Si la alte manifestari din club au participat sute de persoane, cu mult peste numarul dat de unul dintre actionari in declaratia pe propria raspundere, scrie Mediafax.

Conform documentelor puse la dispozitie de Primaria sectorului 4, declaratia pe propria raspundere este data in 6 noiembrie 2014 de unul dintre actionari, Paul Catalin Gancea, in document precizandu-se ca este vorba despre un bar/club cu o suprafata de 425 metri patrati, care are 80 de locuri pe scaun pentru consumatori.

Primaria sectorului 4 arata ca agentul economic isi desfasura activitatea in baza declaratiei pe propria raspundere, conform careia, erau intrunite conditiile de functionare, specifice pentru fiecare autoritate publica. Declaratia pe propria raspundere a fost cuprinsa in certificatul constatator pentru punctul de lucru, document eliberat la data de 7.10.2014 de catre Registrul Comertului.

Ulterior emiterii acestuia, S.C. Colectiv Club SRL s-a adresat Primariei Sectorului 4, solicitand eliberarea acordului si autorizatiei de functionare. Primaria arata ca, in acest sens, a depus un dosar continand: certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului, actul constitutiv de infiintare a societatii, certificatul constatator pentru punctul de lucru, dovada spatiului, contractul de salubrizare, certificat fiscal emis de Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4, chitanta dovedind achitarea taxei aferenta eliberarii.

Eliberat de catre Registrul Comertului in baza declaratiei pe propria raspundere, certificatul constatator cuprinde codurile CAEN pentru tipul de activitate desfasurata, in acest caz, alimentatie publica, baruri si alte activitati de serviere a bauturilor, activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, activitati de post productie video, activitati de interpretarea artistica, spectacole, alte activitati recreative si distractive. Conform legii, certificatul constatator ramane valabil pana la modificarea conditiilor de functionare sau activitatilor pentru care s-a dat declaratia pe propria raspundere.

Primaria Sectorului 4 sustine ca, avand in vedere ca acest certificat constatator reprezenta asumarea de catre solicitant a responsabilitatilor privitoare la legalitatea desfasurarii activitatilor declarate, iar dosarul de autorizare depus la primarie pe data de 6.11.2014, intrunea toate conditiile impuse de legislatia in vigoare, Autoritatea Locala Sector 4 a emis Acordul de Functionare Nr. 3909/14.01.2015, respectiv Autorizatia de Functionare Nr. 369/14.01.2015.

Primaria arata ca pe parcursul anului 2015, in cadrul verificarilor intreprinse in incinta mai multor unitati de profil, la data de 21.10.2015, prin Directia Generala de Politie Locala Sector 4 – Serviciul Inspectie Comerciala, a fost realizat un control si in incinta punctului de lucru al S.C. Colectiv Club SRL, situat pe strada Tabacarilor nr. 7, corp B, cladirea 15, Parter. Politistii locali au constatat ca se respecta obiectul de activitate impus prin autorizatie, in schimb, personalul angajat nu avea calificarea necesara pentru alimentatia publica si a fost aplicata o sanctiune contraventionala, fiind dispuse, totodata, termene pentru intrarea in legalitate.

Reprezentantii Autoritatii Locale Sector 4 au desfasurat verificarile in baza atributiilor impuse prin Legea Politiei Locale, neavand competente in a controla respectarea normelor PSI, mai precizeaza Primaria sectorului 4.

Actele au fost puse la dispozitie dupa ce sambata primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat ca nu are ce sa-si reproseze si ca, din punctul de vedere al primariei, Clubul Colectiv, unde s-a produs tragedia in care 27 de oameni au murit, iar aproximativ 200 au fost raniti, a functionat legal, controalele inspectorilor sai desfasurandu-se inainte de ora 16.30, in cadrul programului de lucru, nu seara si noaptea, cand clubul are activitate.

Primarul a spus, sambata, in fata clubului Colectiv, ca localul nu are autorizatii de la ISU pentru ca aveau o declaratie pe propria raspundere, care este cuprinsa intr-un acord de functionare. Piedone a precizat ca va pune la dispozitie documentele in legatura cu acest club si ca nu exista un act pentru activitati pirotehnice. "In contractul de locatie, semnat intre societatea comerciala Pionierul si Colective Club SRL, la obiectul contractului se specifica clar, semnarea procesului verbal de predare-primire certifica predarea de catre locatar si preluare de catre locatar a spatiului. Locatarul va folosi exclusiv spatiul cu destinatie, sediu social, cu punct de lucru si va desfasura activitatile de club, discoteca, bar, alimentatie publica. Din punct de vedere si atributiile pe care le are Primaria Sectorului 4, pentru emiterea acordului de functionare avem la dosar si avem indeplinite toate normele legale de eliberare a acestui certificat", a spus primarul sectorului 4.

Intrebat daca are ceva sa isi reposeze, edilul a raspuns ca nu, dar a completat ca pe viitor verificarea ar trebui sa se faca la fata locului de catre inspectorii de specialitate si dupa aceea sa se elibereze certificat pentru activitati pirotehnice.

Chestionat daca mai sunt si alte cluburi in sector in aceeasi situatie, edilul a spus ca sunt doar doua, Colectiv si Fabrica. "Ulterior, inspectorii mei, in raza de activitate si competenta isi verifica. Eu nu pot sa verific, de exemplu, daca exista extinctoare, nu pot sa verific daca indeplineste normele igienico-sanitare sau daca are acest acord de functionare sau este inregistrat la Registrul Comertului cu declaratia pe proprie raspundere sau daca are munca la negru, noi putem sesiza ulterior organele abilitate. Cum am fost, de exemplu, si noi am gasit cu 10 zile in urma activitate cu personal necalificat", a afirmat Piedone. El nu a putut preciza cuantumul amenzii date de inspectorii Primariei sectorului 4 la ultimul control la Clubul Colectiv.

In opinia sa, o problema ar fi "programul inspectorilor", pentru ca aceste cluburi au activitati pe timp de noapte, iar multe institutii de control, printre care si primaria "isi inchid portile la orele 16:30".

"Noi, primaria, la controlul pe care l-am efectuat, l-am facut pana in orele 16:30, unde noi am verificat efectiv actele, intr-o incapere goala si ni s-au pus la dispozitie documentele", a spus primarul.

Clubul Colectiv se afla in subsolul fostei fabrici Pionierul, o cladire de patru etaje, de pe strada Tabacarilor, nr. 7. Firma Colectiv Club SRL, care detine clubul unde a avut loc tragedia de vineri seara, din Capitala, este detinuta de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) si Paul Catalin Gancea (30%). Alin George Anastasescu este din Voluntari, judetul Ilfov si are 28 de ani, Costin Mincu are 36 de ani si este din Bucuresti, iar Paul Gancea are 28 de ani si este tot din Bucuresti. Colectiv Club SRL, infiintata in octombrie 2014, a avut o cifra de afaceri de 45.000 de lei in 2014.

Sursa foto: Malija/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri