Protestele izbucnite la Bucuresti reprezinta culminarea lunilor de presiuni pentru demisia premierului Victor Ponta, acuzat de acte de coruptie, apreciaza cotidianul britanic The Guardian, laudand eforturile procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

e"Decizia lui Victor Ponta de a demisiona din functia de premier al Romaniei ar putea sa nu fie finalul problemelor sale. Protestele de strada de saptamana aceasta au fost doar culminarea lunilor de presiune generate de anchetele de frauda si coruptie care il vizeaza. Ponta nu este singurul. O serie de politicieni, primari si procurori au fost vizati de o campanie anticoruptie diferita de orice alta tara din estul Europei sau din lume", comenteaza cotidianul britanic, conform

Mediafax

.

"Inainte de anul 2005, sistemul judiciar din Romania nu era independent. De aceea, nimeni nu avea curajul sa initieze investigatii complexe impotriva oficialilor de rang inalt", afirma Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), intr-un interviu acordat The Guardian inainte de prezentarea demisiei de catre Victor Ponta.

"Anul acesta, am anchetat 12 membri ai Parlamentului, doi dintre ei fiind fosti ministri. Am investigat doi ministri in functie, inclusiv unul care a mers de la birou direct in arest preventiv", spune Kovesi.

Cu toate acestea, Victor Ponta este, de departe, cea mai mare tinta a DNA de pana acum. Iar romanii par sa fi fost impresionati de activitatile DNA: potrivit unui sondaj recent, 60% dintre persoanele intervievate au incredere in institutie, in timp ce doar 11% acorda incredere Parlamentului. Dar nu toata lumea este multumita de activitatile DNA, Kovesi fiind criticata saptamanal in presa, subliniaza ziarul The Guardian.

In pofida intensificarii eforturilor anticoruptie, Romania continua sa aiba un drum lung de parcurs, concluzioneaza ziarul britanic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri