Doi dintre cei opt pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transportati, sambata, in Olanda au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, in conferinta de presa de la Palatul Victoria, ca cei doi pacienti care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronava militara, de la spitale din Capitala la spitale din Olanda, potrivit Mediafax. Unul dintre cei doi pacienti care au decedat este cetatean italian si dupa incendiul din clubul Colectiv a fost internat la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Raed Arafat a precizat ca in aeronava care a plecat din Capitala spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienti, dintre care cinci intubati si trei neintubati, iar in avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienti erau intubati si ventilati mecanic, iar alti cinci erau neintubati. Secretarul de stat a precizat ca avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje ca toti pacientii sunt bine, insa ulterior a fost informat ca starea a doi pacienti s-a agravat.

Unul dintre pacienti a intrat in stop cardiorespirator in ambulanta, un medic din Romania care insotea pacientii a continuat resuscitarea pana la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat si resuscitat in continuare, insa fara succes, a adaugat Raed Arafat. Celalalt pacient a intrat in stop cardiorespirator dupa ce a ajuns la spital, unde s-a incercat resuscitare, insa nu s-a mai reusit salvarea acestuia, a mai spus Raed Arafat.

Sambata dimineata, 16 raniti in incendiul din clubul Colectiv au fost preluati cu doua aeronave Spartan ale Ministerului Apararii, care au decolat de la Baza Militara de la Otopeni. Opt dintre pacienti au fost transferati pentru tratament in trei spitale din Olanda, iar ceilalti opt, la Spitalul Militar din Bruxelles. Un alt pacient, care trebuia sa fie transportat tot sambata dimineata, nu a mai fost transferat, intrucat starea acestuia s-a agravat si a fost intubat.

Numarul deceselor in urma incendiului din clubul Colectiv a ajuns astfel la 38, dupa ce sambata au decedat doi pacienti internati in Spitalul de Arsi si cate unul din spitalelele Floreasca si Universitar, iar alti doi au decedat in Olanda, unde au fost transferati pentru tratament. Alte aproximativ o suta de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri