Salariile din sectorul bugetar ar trebui majorate in corelare cu cresterea productivitatii si in functie de criterii de performanta, apreciaza ministrul desemnat pentru portofoliul Finantelor, Anca Dragu Paliu, care are in vedere stabilirea unor astfel de criterii pe termen mediu.

"Cresterile de salarii cred ca ar trebui sa fie corelate, in general, cu cresteri de productivitate si, in special, sa aiba la baza si un set de criterii de performanta. Aceste cresteri uniforme pentru toata lumea poate ar trebui nuantate si sa se faca o crestere de salarii putin diferentiata in functie de performante", a afirmat Dragu Paliu, dupa audierile din comisiile reunite de Buget-Finante.

Specialistii in piata muncii consultati de wall-street.ro aratau in urma cu cateva zile ca in companiile de stat este nevoie de un sistem de evaluare a performantelor, cu beneficii atat in randul angajatilor, care pot sa isi contruiasca un plan de cariera, cat si organizatiilor, dandu-le posibilitatea intocmirii unui sistem care deserveste eficient populatia.

Intrebata daca se vor majora salariile pentru bugetari cu 10% de la 1 decembrie, ea a spus ca masura se va aplica, daca legea este publicata si functionala, scrie Mediafax.

"Ceea ce observam in sectorul public este o oaresce demotivare a salariatilor, cred ca asta constatam cu totii. Probabil ca oamenii se asteapta la anumite criterii pentru promovare, la o anumita predictibilitate a carierei, elemente care ar putea fi imbunatatite pentru functionarii publici", a mai spus Dragu Paliu.

Stabilirea unor criterii de performanta pentru cresterea salariilor reprezinta obiectivul pe termen mediu al ministrului desemnat pentru Finante, care spune ca nu se pot face "peste noapte", insa considera ca este util sa dea acest semnal functionarilor din sectorul public.

Pe de alta parte, Dragu a mentionat ca a avut o discutie "foarte buna" in cursul zilei cu ministrul interimar al Finantelor, Eugen Teodorovici.

"Vom mai discuta in seara aceasta, maine, zilele urmatoare pe tema bugetului, dar si pe toate proiectele pe care dumnealor le au in portofoliu si sunt destul de avansati", a mai spus ministrul desemnat.

Sursa foto: Lucian Milasan, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri