Sponsorizarile de la ISU sunt "derapaje" care e posibil sa existe si in alte institutii publice, a afirmat, sambata, premierul Dacian Ciolos, el mentionand totodata ca a avut discutii cu ministrii legat de transparenta si integritate si le-a cerut sa ia masurile pe care le considera de cuviinta.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre faptul ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta primeste sponsorizari, premierul a apreciat ca este ceva negativ. "Cred ca astfel de derapaje exista nu doar la ISU, probabil si in alte institutii. Am avut deja discutii cu ministrii legat de transparenta si integritate si asigur ca nu o sa ezit - le-am cerut si ministilor si i-am asigurat de tot sprijinul meu - sa ia masurile pe care le considera de cuviinta ca sa nu mai avem astfel de cazuri si astfel de comportament in institutiile statului", a spus Ciolos, sambata, la Palatul Victoria, potrivit Mediafax.

El a apreciat ca nu este normal ca o institutie care se ocupa de siguranta cetatenilor sa beneficieze de sponsorizari. "Nu este normal si e pacat ca s-a ajuns ca intr-o astfel de institutie care e esentiala si care e in prima linie de fapt a asigurarii sigurantei cetatenilor s-a ajuns la astfel de situatii", a spus premierul.

De asemenea, jurnalistii i-au reclamat premierului faptul ca IGSU ar detine un raport de control efectuat in 2015, inainte de producerea accidentului de la clubul Colectiv, documentul avand ca tema sponsorizarea, dar IGSU ar refuza sa-l faca public desi reprezentantii mass-media au trimis solicitari legale in acest sens. "In masura in care legea nu prevede altfel, pentru ca nu pot sa incalc legea, si in virtutea legii accesului la informatii, cred ca aceste informatii ar trebui sa fie publice", a spus premierul.

El a promis ca va verifica din ce motiv nu a fost facut public raportul. "Cred ca sunt multe informatii care in momentul de fata nu sunt publice si ar trebui sa fie publice", a precizat premierul. In opinia sa, integritatea si transparenta sunt intr-o legatura directa.

"Administratia nu este o anexa a unei structuri politice, administratia este un serviciu al cetateanului si din perspectiva asta vad si reforma administratiei publice", a spus Ciolos. In acest context, el a amintit ca in Programul de guvernare al actualului Executiv este un obiectiv care prevede elaborarea unui plan de reabilitare a cladirilor cu risc seismic pentru a evita "atat cat este posibil pierderea de vieti omenesti" in caz de catastrofa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri