Traficul rutier va fi restrictionat incepand de luni si pana marti dupa-amiaza pe mai multe artere din zona Piata Constitutiei din Capitala, pentru parada militara care va avea loc de Ziua Nationala a Romaniei, in acelasi interval fiind modificat si traseul unor mijloace de transport in comun.

Potrivit MApN, incepand de vineri dupa-amiaza si pana marti la ora 15.00 sunt interzise parcarea si stationarea masinilor pe bulevardul Natiunile Unite, de la strada B.P. Hasdeu pana la Piata Natiunile Unite, strada Izvor si bulevardul Libertatii, intre Splaiul Independentei si Rond Cosbuc, pe ambele parti, inclusiv bretelele din Piata Constitutiei (cele dinspre Parchetul General si Ministerul Finantelor Publice). De asemenea, incepand de luni dimineata, de la ora 08.30 si pana marti, la ora 16.00, traficul va fi restrictionat pe bulevardul Libertatii, benzile I si II de circulatie, intre bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, sensul dinspre Splaiul Independentei catre Piata Regina Maria, potrivit Mediafax.

Duminica, atunci cand va avea loc o repetitie pentru parada, si marti, intre orele 05.00 - 15.00, vor fi restrictii de trafic pe urmatoarele artere: Calea 13 Septembrie, de la intersectia Tudor Vladimirescu pana la bulevardul Libertatii; strada Izvor, de la strada B.P. Hasdeu, pana la Piata Arsenalului; strada B.P. Hasdeu, intre str. Izvor si Splaiul Independentei; Splaiul Independentei, de la Piata Operei pana la podul Natiunile Unite, sensul catre Piata Unirii; bulevardul Unirii, intersectia cu bulevardul I.C. Bratianu pana la Piata Constitutiei; bulevardul Natiunile Unite; bulevardul Regina Maria, intre bulevardul Unirii si Piata Regina Maria; bulevardul George Cosbuc, de la intersectia cu B-dul. Tudor Vladimirescu, pana la Piata Regina Maria; Calea Rahovei, intre bulevardul Libertatii si bulevardul George Cosbuc.

Rutele ocolitoare recomandate de Politia Rutiera sunt urmatoarele: Calea 13 Septembrie - Soseaua Panduri - strada Dr. Rainer - bulevardul Eroilor - strada Stirbei Voda - Calea Victoriei; Calea 13 Septembrie - Soseaua Panduri - strada Dr. Rainer - bulevardul Eroilor - strada Stirbei Voda - strada Berzei - strada Buzesti - Piata Victoriei; Calea Rahovei - strada Progresului - strada Constantin Istrate - bulevardul Marasesti - bulevardul Dimitrie Cantemir - Piata Unirii. Mai multe linii de autobuz si tramvai vor avea trasee deviate, duminica si marti, in timpul restrictilor de trafic pentru repetitia si parada de 1 Decembrie.

Potrivit Regiei Autonome de Transport Bucuresti, duminica si marti, intre orele 05.00 si 15.00, va fi restrictionat traficul rutier pe Calea 13 Septembrie intre Bd. Tudor Vladimirescu si Bd. Libertatii, str. Izvor, Bd. B. P. Hasdeu, Splaiul Independentei intre Piata Operei si Podul Natiunile Unite, Bd. Unirii intre Piata Constitutiei si Bd. I.C. Bratianu, Bd. Natiunile Unite, Bd. Libertatii, Bd. Regina Maria, Bd. George Cosbuc, Calea Rahovei intre Bd. Libertatii si Bd. George Cosbuc. In timpul restrictiilor de trafic din cele doua zile, tramvaiele liniilor 7, 23, 27, 32 si 47, precum si autobuzele liniilor 104, 123, 124, 117, 136, 232 si 385 vor circula pe trasee deviate. Si autobuzele liniilor de noapte N110, N114, N115 si N121 vor circula pe rute modificate fata de traseele de baza.

De asemenea, pentru asigurarea legaturii intre Calea Rahovei si Piata Unirii, va fi infiintata linia naveta de autobuze 632, care va avea traseu de la terminalul "Piata Sfanta Vineri" si statia "Soseaua Progresului", pe str. Sf. Vineri, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Marasesti, str. Dr. Istrati, Sos. Viilor, str. Nasaud, Sos. Progresului, Calea Rahovei, cu intoarcere pe str. Odoarei, Sos. Viilor, str. Dr. Constantin Istrati, Bd. Marasesti, Bd. Dimitrie Cantemir, Piata Unirii, Bd. Corneliu Coposu, Piata Sf. Vineri. Si luni, 30 noiembrie, de la ora 09.00, va fi retrictionat traficul rutier pe bulevardul Libertatii, tronsonul bulevardul Natiunile Unite - Calea 13 Septembrie, pentru montarea tribunei oficiale in Piata Constitutiei. In timpul restrictiie de trafic, autobuzele liniei 136 vor merge pe un traseu deviat.

In noaptea de luni spre marti, intre orele 23.00 si 05.00, autobuzele liniei N121 vor circula de la terminalul "Zetarilor" la intersectia Calea 13 Septembrie cu strada Izvor, apoi pe un traseu modificat, in ambele sensuri, pe strada Izvor, bulevardul Natiunile Unite, Splaiul Independentei, Piata Unirii. Peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti vor participa, marti, incepand cu ora 11.00, la parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti. Militarilor romani li se vor adauga detasamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia.

Pana in 2014, parada militara Ziua Nationala a avut loc pe Soseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, SRI si SPP, precum si a mijloacelor tehnice pe sub Arcul de Triumf. Parada militara de 1 Decembrie are loc in Piata Constitutiei pentru al doilea an consecutiv, in conditiile in care la Arcul de Triumf au loc lucrari de consolidare. Lucrarile de consolidare, restaurare si conservare la Arcul de Triumf au inceput in martie 2014, iar termenul de finalizare a proiectului era martie 2015. Consolidarea si restaurarea monumentului Arcul de Triumf este facuta cu fonduri prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 si erau estimate la o valoare de 30.461.626, 92 de lei, din care 19.534.718,59 de lei fonduri nerambursabile. Din bugetul de stat au fost alocati alti 8.475.402,65 de lei, iar 2.451.505,69 de lei reprezentau cofinantarea Primariei Capitalei.

Lucrarile de restaurare, consolidare si conservare sunt facute de un consortiu format din Romconstruct si UTI. Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935 - 1936. Din anul 1990, ziua de 1 Decembrie a devenit, prin lege, Ziua Nationala a Romaniei.

Sursa foto: imageshunter/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri