Presedintele interimar al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, a promovat concursul pentru sefia institutiei, el urmand sa fie validat de Senat in acesta functie.

Vicepresedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar institutia, dupa demisia lui Horia Georgescu, si alti cinci candidati inscrisi in cursa pentru functia de presedinte al ANI au fost admisi la proba scrisa, in 17 noiembrie, iar vineri, patru dintre ei au promovat si interviul, presedintele interimar obtinand cel mai mare punctaj. Bogdan Stan, care a obtinut punctajul maxim (100 de puncte) la proba scrisa, a obtinut 96,41 de puncte la interviu, avand cele mai bune rezultate dintre candidati. Aceasta este a doua procedura de selectie pentru ocuparea functiei de presedinte al ANI, dupa ce niciunul dintre cei trei candidati, inclusiv actualul sef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisa a concursului, potrivit Mediafax.

Initial, la concursul initiat in 11 septembrie pentru ocuparea de presedinte al ANI au fost opt candidati, unul fiind respins la proba scrisa, in timp ce unul nu s-a mai prezentat. Bogdan Stan, Ion Ionel Garlesteanu, Marius Balan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Stefan Paval si Vasile Tiple si-au depus dosarele pentru functia de presedinte al ANI, postul fiind liber dupa ce Horia Georgescu a demisionat, in martie, fiind acuzat de procurorii DNA in dosarul despagubirilor ilegale de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

Bogdan Stan (34 de ani) este vicepresedinte al ANI si conduce interimar institutia, dupa demisia din martie a lui Horia Georgescu. Acesta lucreaza la ANI din 2007, ocupand, pe rand, functiile de consilier personal la Cabinetul Presedintelui, inspector de integritate, sef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepresedintele agentiei. Bogdan Stan a absolvit, in 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu" din Bucuresti, iar in 2010 a facut un curs postuniversitar de securitate nationala la Academia de Informatii a Serviciului Roman de Informatii.

Ion Ionel Garlesteanu (67 de ani) a absolvit, in 1972, Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Craiova si este lector la Universitatea din Craiova. El a mai candidat la sefia ANI in anul 2012, concursul fiind castigat atunci de Horia Georgescu. De asemenea, Ion Ionel Garlesteanu si Bogdan Stan au participat si la concursul pentru functia de conducere a ANI din luna august a acestui an, dar au fost respinsi la proba scrisa. Presedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI si numit in functie de catre Senat. Mandatul presedintelui Agentiei Nationale de Integritate este de patru ani, iar functia este incompatibila cu orice functie publica sau privata, cu exceptia celor din invatamantul superior.

Agentia Nationala de Integritate a fost condusa de Horia Georgescu incepand din aprilie 2012 si pana in luna martie a acestui an. In 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA in dosarul in care este acuzat ca, alaturi de alti fosti membri ai comisiei pentru stabilirea despagubirilor de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro. In 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotarare prin care Horia Georgescu a fost eliberat din functia de presedinte al ANI, in urma demisiei si dupa ce acesta a fost trimis in judecata in dosarul despagubirilor ilegale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri