Alarma cu bomba la Colegiul de informatica "Traian Lalescu" din Hunedoara, in urma careia peste 900 de elevi si 64 de cadre didactice au fost evacuati, a fost falsa, iar autorul este un elev de 13 ani audiat in prezent de politisti, in timp ce toti ceilalti elevi au fost lasati sa plece acasa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, Bogdan Nitu, a declarat corespondentului Mediafax ca alarma cu bomba de la Colegiul de informatica "Traian Lalescu " din Hunedoara a fost falsa, iar autorul este un baiat de 13 ani, elev in clasa a V-a la unitatea de invatamant.

"Alerta s-a dovedit a fi una falsa. S-a trecut la identificarea apelantului, iar acesta a fost imediat identificat, fiind vorba de un elev de 13 ani din clasa a V-a a unitatii de invatamant. In prezent, el este audiat", a spus Bogdan Nitu.
Elevul care a sunat la 112 si a anuntat ca in liceu a fost pusa o bomba este institutionalizat. Potrivit sursei citate, politistii au deschis un dosar penal in acest caz. Ceilalti elevi ai unitatii de invatamant au fost lasati sa plece acasa, in urma incidentului.

Peste 900 de elevi si 64 de cadre didactice de la Colegiul de informatica ”Traian Lalescu" din Hunedora au fost evacuati, joi dimineata, dupa ce o persoana a sunat la 112 si a anuntat ca in incinta unitatii de invatamant a fost pusa o bomba.

Initial, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, declara ca un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca la Colegiul de informatica "Traian Lalescu" din municipiul Hunedora a fost pus un pachet cu o bomba.

In urma apelului, cei peste 900 de elevi aflati la ore si 64 de cadre didactice au fost evacuati din liceu si dusi in sala de sport a unitatii de invatamant. Viceprimarul din Hunedoara, Dan Boboutanu, declara ca la fata locului au ajuns mai multe masini de pompieri, ambulante, pirotehnisti, jandarmi si politisti, zona fiind izolata.

”Din informatiile pe care le avem, si am mers acolo la ora 8.13, un barbat cu un nume care nu ar parea romanesc a sunat si a anuntat ca exista o bomba la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificand locul. Aici avem trei corpuri de cladire si o sala de sport. Dupa ce a sunat si-a inchis telefonul si se banuieste ca ar fi sunat de pe o cartela prepay. Am luat legatura cu doamna director, pentru ca sunt in jur de 907 elevi care invata acolo, s-a luat legatura cu parintii, pentru ca acesti elevi sa fie dusi acasa. Astazi nu se mai tin ore", declara viceprimarul.

Potrivit viceprimarului, nu este prima data cand autoritatile din Hunedoara se confrunta cu o astfel de situatie, in urma cu zece ani fiind o alerta cu bomba la o scoala generala din oras.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri