Dacian Ciolos a declarat ca a discutat cu premierul britanic David Cameron, in contextul cerintelor legate de piata muncii si libera circulatie a muncitorilor, despre gasirea unor solutii care sa nu contravina drepturilor sociale ale cetatenilor UE, precizand ca romanii care merg sa munceasa in Marea Britanie platesc taxe.

Precizarea a fost facuta de premierul Dacian Ciolos in contextul in care la intrevederea ce a avut loc miercuri intre cei doi oficiali s-a discutat despre propunerile pe care Marea Britanie le-a avansat pentru a ramane in Uniunea Europeana. Ciolos a spus ca "propunerile Marii Britanii de imbunatatire a activitatii Uniunii Europene" care sa duca la ramanerea acestui stat in UE pot fi sustinute de Romania, "in mare parte", scrie Mediafax.

"Am discutat in partea a doua, sigur, despre, propunerile pe care Marea Britanie le are pentru a imbunatati activitatea in cadrul Uniunii Europene si pentru a duce astfel la o abordare pozitiva din partea Marii Britanii, privind ramanerea in Uniunea Europeana. In mare, propunerile facute de Marea Britanie pot fi sustinute de Romania, cu exceptia chestiunii privind drepturile muncitorilor in Uniunea Europeana, libera circulatie a lucratorilor, a angajatilor. Aici am insistat pe nevoia de gasi solutii care sa nu contravina drepturilor care sunt deja inscrise in legislatia europeana, mai ales in privinta drepturilor sociale, alocatiilor sociale, dat fiind faptul ca in cea mai mare parte, cel putin romanii care lucreaza in Marea Britanie, merg acolo sa munceasca si deci platesc inclusiv taxe si eu cred ca se vor putea gasi pe viitor solutii care sa tina cont de aceste preocupari ale Romaniei", a aratat Ciolos.

De asemenea, au fost trecute in revista temele de pe agenda Consiliului European din 17-18 decembrie, Ciolos precizand ca, in mare, Romania si Marea Britanie au pozitii similiare, inclusiv in dosarul migratiei si in privinta relatiilor cu Rusia.

"In mare avem pozitii similare, atat in ce priveste politica privind migratia, cat si politica privind relatia cu Rusia, importanta politicii de vecinatate a Uniunii Europene in zona de est a Uniunii Europene, deci, din acest punct de vedere, avem pozitii similare", a spus Ciolos.

Un alt subiect abordat a fost cel al dezvoltarii relatiilor economice bilaterale, premierul declarand ca investitorii britanici sunt interesati de oportunitatile de afaceri din Romania.

"Am discutat despre relatiile bilaterale care sunt in baza parteneriatului startegic pe care Romania il are cu Marea Britanie, la un nivel intens, mai ales pe cooperarea privind securitatea, cooperarea militara in cadrul NATO, am insistat pe nevoia de a dezvolta mai mult relatiile de cooperare economica, Romania are un potential de investitii, de crestere economica ce poate fi valorificat si cu atat mai mult de capital provenind din statele membre din Uniunea Europeana si Marea Britanie pare interesata de acest lucru. (...) In cadrul preocuparilor care Guvernul le are de a lucra pe o viziune de dezvoltare economica pe termen mediu sa dam elemente mai concrete, mai precise investitorilor si britanici legat de ce s-ar putea face in Romania", a declarat premierul Dacian Ciolos, miercuri, la Palatul Victoria, dupa intalnirea pe care a avut-o cu prim-ministrul Marii Britanie, David Cameron.

Sursa foto: 139999093, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri