Costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrarilor la metrou, vor fi decontate de constructor, a declarat luni, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Alexandru Ichim.

Sursa citata a precizat ca, deocamdata, costurile sociale, pentru cei care locuiesc in cartierele Drumul Taberei si Militari si care sunt afectati de blocaje in trafic, nu pot fi estimate, scrie Mediafax.

"Cu siguranta, constructorul va acoperi toate costurile necesare refacerii infrastructurii in zona, care presupun punere in siguranta a carosabilului, consolidarea peretelui subteran din imediata apropiere a celor doua imobile, pentru a nu exista risc de prabusire a acestora, si refacerea infrastructurii subterane pe partea de retele edilitare, pentru ca au fost afectate o retea de apa si una de canalizare. Deci costurile vor fi decontate de constructor", a precizat purtatorul de cuvant al PMB.

Acesta a mai spus ca deocamdata prioritare sunt masurile de siguranta si pentru fluidizarea traficului. In acest sens, luni dupa-amiaza, reprezentantii PMB si cei de la Brigada Rutiera se reunesc pentru a face o evaluare a traficului si pentru a decide daca se impun masuri suplimentare pentru fluidizarea traficului.

Problemele pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti au aparut sambata, cand terenul s-a surpat din cauza lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, existand riscul de prabusire a soselei.

Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, iar circulatia in zona - unde se afla mai multe vile - a fost inchisa.

Primaria Capitalei a anuntat, duminica, ca restrictiile de circulatie in zona Eroilor vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile. De asemenea, Ichim a precizat ca 14 locatari din zona Eroilor si-au parasit locuintele, intrucat exista "risc asupra structurii de rezistenta" a imobilului in care locuiesc.

"Exista 14 persoane carora li s-a pus in vedere faptul ca din cauza tasarii terenului exista un potential risc asupra structurii de rezistenta a cladirii. Patru din acele persoane au apelat la o forma de ajutor pusa la dispozitie de constructor, in sensul ca au fost cazate la hotel, iar restul de zece persoane au optat pentru varianta cazarii la rude", a spus Ichim.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a precizat, sambata, ca in conditiile in care reprezentantii constructorului nu au putut preciza daca este vorba despre o problema punctuala sau despre una "mai ampla in subteran", nu se poate "garanta siguranta locatarilor din zona".

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri