Peste 12.200 de politisti vor actiona pentru prevenirea si combaterea evenimentelor ce ar putea afecta linistea cetatenilor de Anul Nou, acestora alaturandu-se si peste 5.000 de jandarmi care vor actiona zilnic la nivel national.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) informeaza ca peste 12.000 de politisti se vor afla in strada pentru ca trecerea in Noul An sa fie facuta in liniste, scrie Mediafax.

"Din dispozitia sefului Politiei Romane au fost luate masuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniste si siguranta publica. (...) Peste 12.200 de politisti vor actiona suplimentar fata de dispozitivul curent de ordine si siguranta publica, pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor si pentru a intervini atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Din totalul politistilor angrenati suplimentar, 7.747 sunt politisti de ordine publica, 2.020 de politisti de la rutiera si peste 2.481 de la celelalte structuri, respectiv: politia transporturi, investigatii criminale, investigarea criminalitatii economice, luptatori de interventie rapida si politisti de la arme, explozivi si substante periculoase", se arata in comunicatul transmis, miercuri.

IGPR informeaza ca, pentru Revelion, sunt preconizate a se desfasura 162 de manifestari publice de amploare (concerte, spectacole de datini si obiceiuri de iarna), la nivel national, in 40 de judete si municipiul Bucuresti, la care sunt asteptate sa participe aproximativ 200.000 de persoane.

Politistii vor asigura ordinea si linistea publica in locurile in care se vor organiza manifestarile specifice sarbatorilor de iarna, iar Politia Rutiera va actiona pe intreaga retea de drumuri, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si prin intensificarea activitatilor specifice, potrivit competentelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteza sau sub influenta bauturilor alcoolice.

De asemenea, pentru prevenirea excesului de viteza vor fi folosite peste 400 de aparate radar. Totodata, Jandarmeria Romana informeaza ca a dispus intensificarea masurilor si suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranta si liniste publica, la nivel national, precum si pentru solutionarea operativa a sesizarilor cetatenilor.

"In perioada 31 decembrie a.c. – 03 ianuarie 2016, peste 5.000 de jandarmi vor actiona zilnic, la nivel national, pentru ca romanii sa se poata bucura de mini-vacanta prilejuita de trecerea dintre ani, in conditii de siguranta si liniste publica. Dintre acestia, aproximativ 300 de jandarmi se vor afla la datorie in Capitala", se arata in comunicatul transmis de Jandarmeria Romana.

Potrivit sursei citate, pentru prevenirea incidentelor ce ar putea tulbura ordinea publica, dar si pentru descurajarea faptelor antisociale, jandarmii vor fi prezenti in strada si vor patrula pe traseele de deplasare catre zonele unde municipalitatea organizeaza evenimente, in zonele si arterele intens circulate din marile orase, precum si in zonele aglomerate cum sunt: pietele, garile, autogarile, targurile sau pe mijloacele de transport in comun care duc catre marile centre comerciale.

De asemenea, ca urmare a afluentei de turisti in statiunile montane, Jandarmeria Montana si-a suplimentat efectivele si a intensificat masurile de ordine, peste 350 de jandarmi fiind pregatiti sa actioneze pentru asigurarea unui climat de siguranta, in locatiile turistice, pe traseele montane si in zona partiilor de schi sau sa intervina in situatii de urgenta, pentru salvarea persoanelor aflate in dificultate.

Jandarmeria Romana mai desfasoara in aceasta perioada actiuni pentru prevenirea si combaterea fenomenului contraventional si infractional specific sarbatorilor iernii, prin monitorizarea respectarii legislatiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Jandarmeria Romana recomanda celor care participa la evenimente sa manifeste rabdare, sa respecte indicatiile jandarmilor si sa evite implicarea in conflicte de orice natura, iar in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala sau le este tulburata linistea, sa solicite sprijin prin sistemul unic de urgenta 112.

De asemenea, in aceasta perioada, parintii sunt rugati sa supravegheze cu atentie sporita copiii, pentru a preveni eventualele accidente, iar persoanele care vor alege sa isi petreaca timpul in statiunile turistice montane sa se informeze asupra starii vremii, itinerariului, a conditiilor climatice locale, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea exista, sa aleaga traseele montane sau partiile de schi, in functie de pregatirea fizica, tehnica si psihica a celui mai slab din grup si in caz de accident, sa anunte Jandarmeria Montana prin intermediul numarului unic pentru apeluri de urgenta 112.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri