Sute de persoane stau la coada, luni, la Centrul de Informare pentru Cetateni ale Primariei Cluj-Napoca ca sa depuna cereri pentru obtinerea locurilor de parcare, prima persoana asezandu-se la rand la ora 3.30, desi ghiseele s-au deschis la ora 8.30.

Clujenii s-au asezat la coada la Centrul de Informare pentru Cetateni (CIC) din cadrul Primariei Cluj-Napoca pentru a fi siguri ca apuca sa isi depuna cererile pentru a beneficia de locuri de parcare in conditiile in care acestea sunt oferite conform principiului "primul venit, primul servit”, transmite agentia Mediafax.

Primul clujean care s-a asezat la coada la Centrul de Informare pentru Cetateni ca sa-si depuna cererea pentru un loc de parcare a fost Ovidiu a mers acolo la ora 3.30, desi ghiseele s-au deschis la ora 8.30.

"M-am asezat la rand la 3.30, am fost primul, ca sa prind un loc de parcare, mi-am depus cererea sa fiu sigur. Locuiesc in cartierul Manastur si nu am loc de parcare. Sunt imbracat gros pentru ca au fost minus 13 grade, sper sa nu merg la medic dupa ce termin aici”, a spus Ovidiu.

Urmatoarele persoane care au stat la coada pentru a-si depune cererile pentru parcare s-au asezat la rand dupa ora 5.00.

"Anul trecut, mi-am depus cererea online in prima zi in jurul orei 9.00 si m-am trezit fara loc de parcare pentru ca au fost altii care au venit la CIC si au stat la coada, fiindca se distribuie locurile dupa principiul primul venit, primul servit. Am facut un sacrificiu pentru ca nu am vrut sa raman fara loc de parcare”, a spus un alt clujean.

Pe de alta parte, la Directia de Taxe si Impozite a Primariei Cluj-Napoca nu s-au putut achita, luni dimineata, taxele si impozitele locale pentru case, terenuri si masini deoarece in 31 decembrie 2015 au aparut modificari legislative care schimba algoritmul de calcul al sumelor ce trebuie platite, iar pentru stabilirea noilor sume este nevoie de o modificare a aplicatiei electronice utilizate.

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat ca taxele si impozitele locale se vor putea plati incepand de joi.

"In prima zi lucratoare s-au inregistrat cozi la CIC din cauza tipului de regulament pentru parcari conform caruia, atunci cand exista locuri disponibile pentru acordarea de abonamente de parcare, acestea se acorda pe principiul primul venit, primul servit, iar lumea incearca sa aiba un numar de inregistrare a cererii cat mai mic. In ceea ce priveste taxele si impozitele locale, oamenii care s-au prezentat, luni dimineata, la ghisee, au fost informati ca acestea nu se pot plati. Speram ca debitele sa se poata achita incepand de joi”, a spus Buzatu.

In municipiul Cluj-Napoca, taxele si impozitele locale pe anul 2016 pe case se vor majora fata de anul trecut conform noilor reglementari din Codul Fiscal cu circa 25%, dupa cum vor fi majorate si cele pe terenuri, in conditiile in care, potrivit Codului Fiscal, terenurile agricole intravilane de peste 400 metri patrati vor trece in categoria constructii si vor fi impozitate mai mult.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri