Peste o mie de firme care depoziteaza sau transporta valori au fost amendate de politisti, in ultima luna, cu aproape 1,7 milioane de lei, pentru lipsa sistemelor electronice de securitate si a personalului de paza inarmat, nerespectarea consemnelor sau folosirea unor masini neamenajate.

Politistii au verificat, in perioada 2 decembrie 2015 - 3 ianuarie 2016, 12.095 de unitati care asigura depozitarea, paza si transportul bunurilor si valorilor monetare, la unele dintre acestea fiind gasite deficiente pentru care au fost date 1.279 de amenzi, in valoare totala de 1.687.419 de lei, arata marti Politia Romana, intr-un comunicat de presa, scrie Mediafax.

In 1.342 de cazuri au fost gasite deficiente privind locurile de depozitare. Dintre acestea, in 427 de cazuri a fost constatata lipsa unor sisteme mecanofizice, in alte 559 lipseau sistemele electronice de securitate, iar 356 de sisteme erau neasigurate cu paza.

Politistii au dat, pentru aceste deficiente, 1.125 de amenzi, dintre care 270 prestatorilor de servicii si 855 conducatorilor de unitati, valoarea totala a sanctiunilor fiind de 1.239.555 de lei.

De asemenea, au fost facute aproape 1.500 de verificari in cazul transporturilor de valori, in 214 cazuri fiind constatate deficiente. Printre neregulile gasite sunt: lipsa planului de paza al transportului (40 de cazuri), nerespectarea consemnelor (44 de cazuri), utilizarea unor autovehicule neamenajate (19), lipsa personalului de paza inarmat (38), lipsa monitorizarii mijloacelor de transport (11 cazuri).

Echipele de control au amendat, pentru nereguli privind transporturile de valori, 93 de prestatori si 61 de conducatori de unitati, valoarea totala a sanctiunilor fiind de 447.864 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri