Mai multi mineri de la Lonea, Vulcan si Lupeni au declansat, vineri, un protest spontan, inainte de a intra in schimbul al doilea, exprimandu-si ingrijorarea fata de intrarea in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si fata de pastrarea locurilor de munca, transmite Mediafax.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Viorel Stancu, a declarat, vineri, ca mai multi ortaci de la minele Lonea, Vulcan si Lupeni au protestat, timp de aproximativ 30 de minute, inainte de intrarea in schimbul al doilea, exprimandu-si ingrijorarea fata de pastrarea locurilor de munca si de intrarea in insolventa a CEH.

"Au protestat la intrarea in schimbul al doilea mineri de la minele Lonea, Vulcan si Lupeni, exprimandu-si ingrijorarea fata de locul de munca si vizavi de intrarea in insolventa a CEH. Au discutat intre ei, au discutat cu liderii de sindicat, iar dupa aproximativ 30 de minute au incheiat protestul. Practic, au intarziat intrarea in schimb aproximativ 10-15 minute, pentru ca ei, de obicei, vin mai devreme la mina, inainte de a incepe lucrul", a spus Viorel Stancu.

Tribunalul Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara si a numit ca administrator judiciar casa de insolventa GMC SPRL Craiova.
Ministerul Energiei propusese ca administrator judiciar sa fie desemnata casa de insolventa Euro Insol SPRL, administrata de avocatul Remus Borza.

"Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Euro Insol, insa potrivit Legii insolventei judecatorul a decis ca firma de avocatura GMC SPRL Craiova va administra judiciar CEH provizoriu, pana la prima adunare a creditorilor, care va avea loc intr-un timp destul de scurt. Este prematur sa ma pronunt asupra a ceea ce va face administratorul judiciar. Nu sunt insa de acord cu faptul ca a trebuit sa se ajunga aici, desi semnalele de alarma sunt trase de doi ani de zile. Interesele politice au adus Complexul Energetic Hunedoara in aceasta situatie", declara pentru MEDIAFAX Petre Nica, presedintele sindicatului "Muntele" si totodata presedinte executiv al Federatiei Nationale Mine Energie.

Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a decis pe 28 decembrie sa ceara intrarea voluntara a companiei in insolventa, in incercarea de a evita falimentul.
Compania are datorii de 1,2 miliarde de lei si popriri pe toate conturile.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a vizitat la sfarsitul lunii decembrie CE Hunedoara, cerand conducerii companiei sa isi asume situatia dezastruoasa in care se regaseste aceasta si sa ia masuri pentru a impiedica intrarea in faliment.

Complexul Hunedoara este cel mai scump producator de energie din Romania, cu un pret de productie al energiei electrice de peste 300 de lei/MWh, de doua ori mai mare decat tariful mediu de vanzare de pe piata.

La CEH lucreaza circa 6.300 de angajati la minele de carbune Lupeni, Lonea, Livezeni si Vulcan si la termocentralele Mintia si Paroseni. Complexul, cu sediul la Petrosani, judetul Hunedoara, detine o cota de piata de aproximativ 5% din productia de energie electrica din Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri