Elevii se intorc la cursuri, luni, dupa o vacanta de iarna de trei saptamani, insa din 6 februarie vor avea din nou liber, pana in 14 februarie, pentru pauza dintre cele doua semestre, prevazuta in calendarul anului scolar 2015-2016.

Vacanta de iarna a fost programata in intervalul 19 decembrie 2015 - 10 ianuarie 2016. La inceputul lunii februarie, elevii vor avea, din nou, zile de pauza, odata cu vacanta intersemestriala (6 - 14 februarie), potrivit Mediafax.

Semestrul al doilea incepe in 15 februarie si se incheie in 24 iunie, in perioada 23 aprilie - 3 mai 2016 fiind programata vacanta de primavara. Inainte de vacanta de primavara, saptamana 18-22 aprilie 2016 este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!". Clasele de invatamant prescolar si primar pot planifica activitatile din programul "Scoala altfel" in alta perioada din semestrul al doilea, dar nu mai tarziu de 27 mai 2016. Decizia de schimbare a datei de desfasurare a programului va fi luata de consiliul de administratie al unitatii de invatamant, dupa consultarea cadrelor didactice.

In perioada mai-iunie vor avea loc evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Astfel, primii care vor fi evaluati la finalul anului scolar 2015-2016 vor fi elevii din clasa a VI-a. Acestia vor sustine doua examene: in 23 mai la Limba si comunicare si in 24 mai la Matematica si Stiinte ale naturii.

La sfarsitul clasei a IV-a, evaluarea este programata astfel: 30 mai - Limba romana, 31 mai - Matematica, 2 iunie - Limba materna. Ultimii care vor fi evaluati sunt elevii din clasa a II-a, care vor avea in 6 iunie proba scrisa la Limba romana, in 7 iunie proba de citire la Limba romana si de scriere si citire la Limba romana pentru minoritatile nationale, in 8 iunie - la Matematica, in 9 iunie - Limba materna - scris si in 10 iunie - Limba materna - citit.

In mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui sa se incheie pana in 20 mai. Elevii clasei a VIII-a vor incheia cursurile in 17 iunie, iar in perioada 15-17 iunie se vor inscrie la Evaluarea Nationala, care va avea intre 27 si 29 iunie, la Romana, Matematica si Limba materna. Rezultatele finale la Evaluarea Nationala vor fi afisate in 5 iulie.

Elevii de clasa a XII-a vor sustine prima sesiune a bacalaureatului in perioada 13 iunie - 8 iulie. In perioada 13 iunie - 1 iulie vor avea loc probele orale si de competente, iar probele scrise vor fi sustinute in 4 iulie, la Limba si literatura romana, si in 5 iulie, la Limba si literatura materna, urmate, in 6 iulie, de proba obligatorie a profilului si, in 8 iulie, de proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale obtinute la Bacalaureat vor fi anuntate in 16 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat va avea loc in perioada august-septembrie. In perioada 16-19 august vor avea loc probele orale si de competente, iar in 22-26 august, probele scrise. Rezultatele finale ale acestei sesiuni vor fi afisate in 1 septembrie. Din 25 iunie pana in 11 septembrie, elevii vor fi in vacanta de vara, anul scolar 2016-2017 urmand sa inceapa in 12 septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri