Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 4-8 ianuarie, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 125.000 euro, adica 550.500 de lei, si a depistat 102 persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, la nivel national s-au aplicat amenzi in valoare de 454.500 de lei din care 290.000 de lei pentru munca la negru.

”Debutam in 2016 cu rezultate saptamanale care arata ca angajatorii nu constientizeaza si nu evalueaza suficient riscurile la care sunt expusi angajatii. Munca la negru ramane un fenomen, dar eforturile inspectorilor de munca sunt concentrate pe diminuarea acestuia. Intentionam dezvoltarea cooperarii transfrontaliere cu inspectori de munca ai inspectiilor teritoriale din tarile vecine si din fiecare schimb de experienta creem un exemplu de buna practica”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut o propunere de cercetare penala pentru un angajator din judetul Bihor, la care s-au depistat 73 de persoane fara forme legale de angajare. Au fost sanctionati 104 angajatori.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au aplicat amenzi in valoare de 97.000 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 45 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost sanctionati 204 de angajatori, in domeniu.

Sursa foto: Ollyy, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri