Traficul in zona Eroilor nu poate fi reluat acum, din cauza ca lucrarile nu au fost finalizate, insa daca pana in 15 februarie circulatia nu va fi reluata cel putin partial, Primaria Capitalei ia in calcul actionarea in instanta a constructorului, a declarat primarul Razvan Sava.

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a declarat, joi, ca traficul in zona Eroilor, unde in 12 decembrie 2015 s-a surpat drumul din cauza lucrarilor de extindere a magistralei de metrou, nu poate fi reluat in 15 ianuarie, asa cum a cerut constructorului, intrucat lucrarile nu au fost finalizate, iar acesta nu a prezentat nicio situatie , conform Mediafax.

"Constructorul sustine acelasi termen, de 22-23 martie, insa nu putem fi de acord cu acest termen. Primaria Municipiului Bucuresti insista pentru reducerea termenului si considera ca 15 februarie este un termen rezonabil", a spus Sava.

Edilul a reclamat ritmul de lucru mult prea lent, spunand ca a constatat acest lucru in vizitele periodice pe care le-a facut in zona Eroilor.
Municipalitatea considera ca, in conditiile in care constructorul are capacitatea tehnica si financiara pentru a remedia in termen scurt lucrarile, dar nu face acest lucru, practic sfideaza orice solicitare a autoritatilor.

Primarul interimar al Capitalei a mai precizat ca, in prezent, zona este stabililizata si se intervine pe trei directii: consolidarea terenului din perimetrul afectat de surpare, punerea in siguranta a terenului din zona carosabilului si remedierea casetei in care se afla magistrala de canalizare.

"15 februarie este un termen maximal pe care Primaria Municipiului Bucuresti l-a impus constructorului pentru a relua macar partial traficul. (...) Sanctiunile pe care Primaria le are la dispozitie sunt ridicole. 1.500 lei pentru deficiente de organizare a santierului si intreruperea circulatiei nu ingrijoreaza in niciun fel constructorul. O optiune pe care Primaria o ia in calcul foarte in serios este actionarea in instanta a constructorului dupa 15 februarie", a spus Razvan Sava.

Problemele pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti au aparut pe 12 decembrie, cand terenul s-a surpat din cauza lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, existand riscul de prabusire a soselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, iar circulatia in zona - unde se afla mai multe vile - a fost inchisa.

Dupa surparea soselei, au fost evacuati 14 adulti si trei copii din imobilele afectate. Antreprenorul a asigurat cazarea, patru dintre cei evacuati fiind cazati la un hotel. Ceilalti locatari evacuati au refuzat cazarea la hotel si au mers la cunoscuti, preciza Metrorex.
Potrivit municipalitatii, costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, in zona Eroilor, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Sursa foto: Kichigin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri