Numarul infectiilor respiratorii acute este in crestere, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). La nivel national, peste 485.000 de persoane din grupele de risc au fost imunizate gratuit, informeaza sursa citata.

Concret, in perioada 4 - 10 ianuarie s-a inregistrat un singur caz confirmat de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute fiind mai crescuta comparativ cu cea inregistrata in saptamana precedenta, arata CNSCBT , conform Adevarul.

Astfel, la nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute a fost de 64.185, aproape dublu fata de cel inregistrat in perioada similara a anului trecut. Numarul de cazuri este si cu 40% mai mare fata de cel inregistrat saptamana precedenta, spun specialistii.

Potrivit raportarii, in perioada 4 - 10 ianuarie au fost inregistrate 48 de cazuri de gripa, cu 25 mai multe decat in saptamana precedenta. In ceea ce priveste infectiile respiratorii acute severe (SARI), au fost cu sase mai multe fata de saptamana precedenta. „Nu a fost comunicat niciun deces la caz de SARI confirmat cu virus gripal”, arata CNSCBT. Mai exact, de la inceputul sezonului de supraveghere a infectiilor respiratorii acute, gripei si SARI si pana la data de 12.01.2016 au fost confirmate cu laboratorul 4 cazuri de gripa, din care trei cazuri tip A, subtip H1 pdm09 1 si un caz tip A, subtip H3.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gopixa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri